Aktuális

Magyar asszonyi pornó

A nőknek szánt pornó más, mint a hagyományos! Ezzel a felkiáltással indult 3 éve az azóta sikeresen működő holland pornócsatorna – kizárólag nőknek. A hírt a Nők Lapja Cafe Pasihetén Bárdos András kommentálja.
Magyar pornó - avagy hogyan tört be az emancipált női erotikus filmezés a magyar piacraAmitől a férfiak igazán odavannak – A Pasihét korábbi hírkommentárja Szendi Gábortól

A hír: Erotika nőknek
A holland Dusk Európa első, kifejezetten nőknek létrehozott erotikus csatornája. A tulajdonos szerint a nőknek bizonyíték kell, nem ígéret. A Dusk (Alkonyat) három éve indult Hollandiában, kifejezetten azzal a céllal, hogy elérje az erotikus tartalmak iránt érdeklődő, ám az elsősorban férfiakat kiszolgáló, már működő csatornákkal elégedetlen nőket. A sikertörténet azt bizonyítja, nem számítottak rosszul. A Dusk ma napi 24 órában sugároz három holland hálózat csomagjában (ebből kettő az országban a legnagyobb), és összesen 1,2 millió nézőt ér el. De miben különbözik az egyébként számtalan felnőtt csatornától? Megálmodója szerint sokban. „Mi úgy nevezzük: porna, azaz nőknek szánt pornó, ami más, mint a hagyományos. A nők igazán szeretik az egyértelmű tartalmat. Bizonyíték kell nekik arra, hogy amit látnak, valódi és nem holmi hamisítvány” – mondja Martijn Broersma.

Különvélemény Bárdos Andrástól
Magyar pornóNem lehet, kedves Nők Lapja Cafe, nem meglátni a lehetőséget – sóhajt az apró, ám agilis cég Kreatív Vezetője, miközben lyukas farmerében az asztal tetejére ül – cikketekben, mely az asszonyi pornóról szól. Ott a rés! A piaci rés! – sikkant nagyot, és rezgő mobiljával meetingre hív mindenkit, ki hadra fogható.
Magyar asszonyi pornó!
Magyar résbe magyar pornó!
Kikövetelte ezt már az élet, ne csak beszéljünk az emancipációról – kezdi a lassan, tétován gyülekezőknek –, női pornó kell, egyenjogú, emancipált, de nem feminista – teszi hozzá némi indulattal –, hiszen a szüfrazsettek kora lejárt! Elvégre hol élünk, nem?
Lassacskán gyülekeznek az ötletek, nehezen telnek a chartok, de idővel feloldódik a feszültség és szitálni, majd valósággal záporozni kezdenek a kincseket érő ideák. 
Ez az! – rikkant a Kreatív Vezető –, egy csapat vagyunk, remek csapat vagyunk!
De ki volna  a célcsoport? – fogalmazza a kérdést egyikük.
Lettlégyenek most elsősorban az asszonyok, terjesszük utána a férfiakra ki, aztán majd meglátjuk – hangzik a távlatos válasz, nem térvén ki arra, kik volnának még célcsoportként kezelendők a férfiak és asszonyok után.
Magyar pornó volna tehát, magyar asszonyi pornó, és valahogy – sóhajt az előterjesztő –, tudja fene miért, az asszonyok a valóságosat szeretik.  Amilyen az életben volna. Ha volna, ugye.

Ej, az meg könnyű, gondolják a szorgos munkások, valóságban a dolgok – morfondíroz egyikük – … valahogy… kisebbek, ugye… (női szakaszban némi kuncogás, bólintás, kisebbek, de mennyire, hogy kisebbek!) – meg főleg büdösebbek – sóhajt egy szőke, szemüveges női hölgy…
De most tényleg – replikáz valaki –, csináljunk pornót, ami büdös?
Kreatív Vezető érzi a veszélyt, most futunk vakvágányra, elüti hát tréfával a vitát, mestere a vezetésnek, és már újra születik, szülődik, nem is világra szenved, inkább világra robban a női pornó, a valóságos pornó.
Hagyjuk most  az unott sémát – szól egyikük –, ahogyan a vízvezeték-szerelő kertésznadrágjából óvatlan pillanatban elővillan a derekas partjelzői zászló…
Neked unott – biggyeszti ajkát asszisztens Vivike – meg sárga – jegyzi meg valaki, de témavezetőnk folytatja, mintha meg sem érintették volna a durva támadások. – Szóval legyen valóságos a szitu – lelkesedik –, nagy pocakú ember lyukacsos ingben melegített babot eszik, miközben belép az asszony, pongyolában, megrakott cekkerrel…
Sztereotípiák rabja vagy – jegyzi meg valaki, de addigra megtetszett már az ötlet többeknek –, lássuk – mondják –, mi kerül elő még!
Na mi? – kérdi valaki, újabb kuncogás a tömegben, de már lángolnak az arcok, gondolat-szélvész fordítja fel a máskor oly borongós meetingroomot.
A babból baj lesz – jegyzi meg valaki – annál jobb – felelik rá –, valóságos!
Mire képes az emberi agy! Ha kihívás elé néz!
Videotékányi filmötlet születik, mielőtt Kreatív Vezetőt elszólítaná a kötelesség, valaki belekeveri a fürdők világát, elvégre a gyógyvizek országa lennénk, itt lendületes, ámde építő vita nyílik a gyógyfürdői rezgő hurkák erotikájának kérdésességéről, de túllendülnek hamar, és már a hipermarketben vagyunk, ahol – miközben emberi drámák játszódnak le a bevásárlókocsit működtető húszforintosért, Biztonsági Őr Mihály falhoz szorítja kissé éltes Pogácsaárus Marikát. Itt elhangzik Bakács Tibor Settenkedő neve, ha már hipermarket, de elvetik, egyedi eset, zárja le valaki.
Aztán szóba jön valahogy a politika, többeket gondolkodásra indít a szavazó urnák rése, na azt talán nem, mondják a férfiak, cö-cö, vihogják a lányok, de elvetik azt is végül, férfiuralom!
Még csak nem is esteledik, de már érzik a jól végzett munka örömét, a többség már újabb munkafázisba lép, stábot keresnek, rendezőt, most annyi van a piacon, mint a szemét, mormolja valaki.
Végeznek a kreatívok, most jön a marketing, de az már másik osztály, másik meeting.
Istenem, de valóságos – suttogja valaki a terveket böngészve. Teret hódít az asszonyi pornó. Csak a marketingosztály jól működjön.

Hát így történt, kedves Nők Lapja Cafe. Így kezdődött a legendás történet, melyben nagyra nőtt a valóságos magyar asszonyi pornó…  

 

Magyar pornó - avagy hogyan tört be az emancipált női erotikus filmezés a magyar piacra De vajon milyen a férfiszerelem?
„A Love Story az, ami a címe. Két ember szerelme, viszonya. Rendkívül egyenlőtlen viszonya. Szoktam az ismerőseimet kérdezgetni, vajon sok jó házasságot ismernek-e. A válasz általában az, hogy nem. De miért? Miért olyan pokoli a házasságok többsége? Gyakran látom, a vak is látja, hogy két ember egyszerűen nem illik össze. Mindenki látja, csak ők nem. Ilyenkor mindig felteszem a kérdést: Miért vannak együtt? Mi elől menekülnek egymáshoz? Ebben a történetben is csak nehezen derül ki, miért is szereti a lány a férfit. Végül is biztosak vagyunk-e abban, hogy a monogámia az egyetlen út? Az állatok közül kevés monogám. Tegye fel a kezét, aki sosem vágyott másra, mint a párjára. Nem kell a megcsalásnak megtörténnie, a vágy elég. Amit persze esetenként vagy többnyire legyőz a félelem, a szánalom vagy a konvenciók hada. A Love Story erről szól, bár itt fájdalmas az egymásra találás” – így vallott Bárdos András Love Story című könyvéről, amit itt és most megrendelhetsz!  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top