Aktuális

Lecserélnék a Szabadság-szobrot

"Ha Boldogasszony megbecsülése nyomatékosabb kifejezést nyer, az energetikailag sok mindent a helyére rak az országban." – A Szabadság-szobor lecserélését célzó kezdeményezést Soma Mamagésa kommentálja.
 Lecserélnék Szabadság szobrot  Soma Mamagésa: Miért jó, ha a nő nő? 

A hír:
Lecserélnék a Szabadság-szobrot. A helyére Nagyboldogasszony szobrát állítaná egy keresztény szervezet. Egy katolikus alapítvány kezdeményezte Schmitt Pál köztársasági elnöknél, hogy „a megújulás és a múlt lezárása jegyében” távolítsák el a budapesti Gellért-hegyről a Szabadság-szobrot, és a helyére Nagyboldogasszony szobrát állítsák – olvasható a Népszavában.

 
Lecserélnék a Szabadság szobrotKülönvélemény Soma Mamagésától
Yes, yes, yes!!! Nagyszerű ötlet, egyetértek vele! Segítene helyreállítani a magyar nép identitását, és erőt adna nekünk. Hagyományaink szerint (amik épp az identitás miatt fontosak, hiszen ezek a gyökerek, amelyek alapján tudjuk, hova tartozunk) mi Boldogasszony országa vagyunk. Na mármost ezzel a sok asszonnyal van egy zavar a képben, amit ezúton szeretnék tisztázni.
A következő kifejezéseket hallhatjuk Szűz Mária kapcsán: Szűzanya, Magyarok Nagyasszonya, Nagyboldogasszony, Rózsafüzér királynéja, Mindnyájunknak Édesanyja, Mennyország Királynéja, Boldogságos Szűz, Hétfájdalmú szűzanya, olaszosan: Madonna, Nagyasszony, Kisasszony, Boldogasszony, Babba Mária. No de kérem szépen, ez nem egy és ugyanaz!
A Nagyboldogasszony: (más néven) Izisz Szofia. Az egyiptomi kultúrában Ízisz és Ozirisz legendájában található meg ez a minőség. A lényeg, hogy Ízisz a jin (a tiszta női princípium), és Oziris a jang (a tiszta férfi minőség).
A mi kultúránkban ez Nagyboldogasszony, aki Krisztus PÁRJA (aki ugyanaz a minőség szimbolikusan, mint Ozirisz). Nagyboldogasszonyt más néven Mennyei Anyának is nevezhetjük. Tehát a legmagasabb női és férfi minőségekről van szó, amik nem pusztán emberi természetűek.

Kisboldogasszony, vagy egyszerűen: Boldogasszony pedig maga Szűz Mária, Jézus szülőanyja. Egészen más Jézus anyjának vagy párjának lenni! (Konkrétan nem csak Jézusénak…) De van olyan értelmezés is, miszerint Boldogasszony régi neve: SzarvasAnya, aki már a kereszténység előtti időkben a Kárpát-medence őrző anyja volt, és marad is örökre. Tehát akik erre azt hozzák fel, hogy nem keresztények, azok is megnyugtathatják magukat, mert Babba Mária oltalmazó anyai ereje a Szent István előtti időkből is velünk volt. Ez mit jelent?

Lecserélnék Szabadság szobrot  Azt, hogy mi alapvetően egy JIN, azaz női minőségű, női pólusú nép vagyunk. Ezen a duális bolygón minden besorolható valamelyik pólusba (+ –), mi a nőibe. (Ha megnézzük a történelmünket, mi nem is vettük el egyetlen környező országnak a földjét, míg minket szinte minden oldalról cincáltak…)
Ha a Szent Korona – Európa egyetlen beavató koronája – a helyére kerül (vele együtt a Szent Kard vissza a tokjába), és a Boldogasszony megbecsülése nyomatékosabb kifejezést nyer, az energetikailag sok mindent a helyére rak az országban, és nagy erőket szabadít fel. (Hogy micsoda erő az, ha valaki vagy valami a helyére kerül, azt közelről a családállításokon is megtapasztaltam.) Nem is értem, mit keres a város felett Kisfaludi Strobl Zsigmond szabadságszobra?
1947-ben állították fel Budapesten ezt a szobrot, mint Felszabadulási emlékművet. Jó kis felszabadulás volt!?! Egy másik rabságba való átmenetel. Meddig akarunk még erre emlékezni??? Lejárt az ideje! Nem vagyok a rombolás híve, szépen el kell vinni egy szoborparkba, ott a helye.
Az országnak pedig az lesz a jó, ha a főváros felett az oltalmazó, mindenkit megértő és elfogadó Boldogasszony szobra áll. Mert ennek az országnak most már nem széthúzás, hanem megértés, elfogadás és biztonság kell! Szeretet, melegség és az identitásunk erősödése.

Mária nevének a jelentése: keserű. A legkeményebb asszonysorsot kapta. Nő, anya, ennél nehezebbet nem kívánhatna. Mégis Boldogasszony lett belőle. Mert társmegváltóként transzformálta a fájdalmát. Az ő fájdalma, keserűsége volt a befektetés mint áldozat, azért, hogy el bírjuk viselni tévedéseink, hibáink, vétkeink terhét. Hogy képesek legyünk megbocsátani egymásnak, magunknak. És ez hatalmas erőt ad.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top