Aktuális

A pasik praktikusak, a nők csacsognak

Egy friss felmérés szerint a férfiak között jellemzően többen vannak azok, akik praktikus célokból nyúlnak az alkalmazásokhoz az okostelefonjukon, ezzel szemben a nők inkább az ismerőseikkel szeretnek kommunikálni.
A pasik praktikusak, a nők csacsognak

 Okostelefon csajoknak

A Nők Lapja Cafe, a HotDog.hu és a Technet.hu olvasóinak részvételével végzett felmérést a T-Mobile az okostelefon-használati szokásokról. A kutatásból az derült ki, hogy az okostelefon-tulajok többnyire érdeklődnek a technológia iránt, és a kísérletező kedvük is megvan, de néhányan azért még mindig nem tudják, honnan szerezhetnek be érdekes újdonságokat.

Az 1200 megkérdezettnek ugyanis 96 százaléka használ napi rendszerességgel valamilyen alkalmazást a mobilján, de a harmaduk csupán a telefonon lévő programokat nyomkodja, és egyáltalán nem látogat olyan alkalmazásboltokat, ahonnan újakat tudna letölteni.

A kutatás során a férfiaknak a negyede, a nőknek pedig 14 százaléka állította, hogy rendszeresen tölt le új alkalmazásokat a mobiljára. A pasik többet is használják ezeket: míg ők naponta átlagosan négy programot nyitnak meg, mi csupán hármat.

S hogy mit is csinálunk ezekkel a programokkal? Nos, a legnépszerűbb témának a közösségi oldalak számítanak, ezt követik az e-mailes alkalmazások, a navigációs rendszerek és a mobilos böngészők.

A kutatás szerint a férfiak általában a praktikus alkalmazásokat keresik, míg a nők inkább az ismerőseikkel szeretnek kommunikálni, bár összességében a megkérdezettek 42 százaléka az alapján dönti el, milyen alkalmazást vesz igénybe, hogy mi könnyíti meg a mindennapjait.

A 21 évnél fiatalabbak inkább a barátaik ajánlásai és a netes áruházak kínálata alapján választanak mobilos alkalmazásokat, míg az idősebbek főleg szakmai oldalakon, fórumokon végzik a célirányos keresést.

 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top