Aktuális

Higiénia és magabiztosság

Számtalan olyan helyzet adódik egy nap, amikor bíznunk kell saját képességeinkben, és magabiztos fellépéssel kell kezelnünk bizonyos problémákat, szituációkat. Az önbizalom azonban nemcsak a tudásunkon, tapasztalatainkon és megjelenésünkön múlik, csak akkor hozhatjuk ki magunkból a maximumot, ha tökéletesen ápoltnak és frissnek érezzük magunkat.

A tisztaság érzete egy fárasztó nap után csodákat művelhet velünk, egy apró izzadságfolt, egy otthon felejtett dezodor viszont legszebb napot is rémálommá változtathatja. A magabiztosság egyik alapfeltétele az ápoltság, tetőtől talpig.

Az intim területeken nemcsak a megfelelő pH-értékért felelős mikroorganizmusok, hanem az egyéni illatunkat meghatározó verejtékmirigyek is találhatók, amelyek intenzív illatú váladékot bocsátanak ki. Ezek az illatok fontos szerepet töltenek be a párválasztásban, jelzik, hogy genetikailag is összeillünk-e partnerünkkel.

Ma mesterséges illatanyagokkal leplezzük ezeket a „szagokat”. Az egészséges és ápolt intim testrészeknek általában nincs kellemetlen szaguk, rendellenes illatokkal akkor találkozunk, ha a hüvelyflóra összetétele különböző okok miatt megváltozik, a természetes egyensúlya felborul. (Az okok között lehet a pubertás, a terhesség, a hormonális fogamzásgátlás, antibiotikumok szedése vagy a klimax is.)

Ha el akarjuk kerülni, hogy a nemkívánatos illatok miatt kellemetlenül érezzük magunkat, fordítsunk különös figyelmet intim testrészeink ápolására. A napi szintű tisztálkodás és a lélegző anyagból készült fehérnemű viselése mellett az is fontos, hogy olyan intim tisztálkodási szert válasszunk, amely segít megőrizni a természetes pH-értéket.

Az ideális intim mosakodógélek a legtöbb tusfürdővel ellentétben nem tartalmaznak szappant, alkoholt és parfümöt, így nem okoznak irritációt és allergiát a legkényesebb testtájékon sem.

Természetesen az is előfordulhat, hogy néhány órán belül nincs mód egy alapos tisztálkodásra. Érdemes magunknál tartani egy csomag speciális, kifejezetten az intim testrészek tisztítására kifejlesztett törlőkendőt, amellyel elvégezhetjük a mosakodást.

Higiénia és magabiztosság

A NIVEA Intimo termékek megfelelő környezetet biztosítanak a hüvelyben a ‘jó’ baktériumok számára és segítenek a természetes egyensúlyt, azaz azt a pH-értéket megőrizni.

Te mennyire vagy magabiztos? Ha kíváncsi vagy a válaszra, töltsd ki a Magabiztosság kvízt! A válaszadással women’secret utalványt is nyerhetsz.

Bővebb információkért kattints IDE!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top