Aktuális

Ahol jó nőnek lenni – melyik a legjobb női munkahely?

Van-e a magánéleted a munka mellett? Létezik-e a cégednél az "üvegplafon"-elmélet? Segítenek-e építeni a karrieredet? Ezek a szempontok is fontosak lehetnek, ha egy cég el akarja nyerni a "Legjobb Női Munkahely" címet.
Ahol jó nőnek lenni, melyik a Legjobb Női Munkahely?
Miért nincsenek női vezérigazgatók?

A 2010-es év legjobb női munkahelyére még május 31-ig pályázhatnak a vállalkozások, díjazzák a 20–250 munkavállalót foglalkoztató, illetve az ennél több embert alkalmazó cégeket is. A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség, a Parlament Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottsága és Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet (NSZFI) kezdeményezésének az a célja, hogy rámutasson az esélyegyenlőségi szempontok mellett a nők foglalkoztatásának gazdasági előnyeire, továbbá olyan jó példákat tárjon a nagyközönség elé, amelyeket más vállalkozások is átvehetnek.

Ahol jó nőnek lenni, melyik a Legjobb Női Munkahely?A díjakat várhatóan júniusban adják át. Korábban olyan cégek kapták meg ezt az elismerést, mint az ELMŰ, a Zalavíz, Microsoft Magyarország, a Fővárosi Gázművek, a Kulcs-Soft Számítástechnika és az SAP Hungary. Ez utóbbi például egy szoftvercég, amelynél a női alkalmazottak aránya nem annyira magas. Az fn.hu-nak a tavalyi győzelem után azt nyilatkozta Ablonczy Balázs ügyvezető igazgató, hogy a magyarországi vállalatnál a dolgozók negyede, míg nemzetközi szinten a 30 százaléka nő. Ez az arány más IT-cégnél jóval alacsonyabb. Az SAP-nál az informatikusoknak, a fejlesztőknek csak az egytizede kerül ki a „szebbik nem” köréből, hiszen kevés lány választja ezt a szakmát.

 A munka és a magánélet egyensúlyát rugalmas munkaidővel, illetve többek között üdülési csekkel is támogatják, a cafetériarendszer részeként. Az SAP „szerződést kötött” egy környékbeli óvodával, így a dolgozóknak nem kell a város másik végére elmenniük a gyerekekért. Ha a kismamák nem akarnak gyesre, gyedre menni, hanem szülés után rögtön visszatérnének, akkor nem vesznek fel helyettük mást, hanem a munkájukat átcsoportosítják.

Kattints a folytatásért!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top