Aktuális

Nem kímélik a prostituáltak ügyfeleit

Svédországban hamarosan az eddiginek a kétszeresére emelkedik a prostituáltak ügyfeleire kiróható maximális büntetés.
Nem kímélik a prostituáltak ügyfeleitEgy kávézó, ahol szex is rendelhető – Peller Mariann különvéleménye

A stockholmi parlament csaknem egyhangúlag hozott pénteki határozata értelmében július elsejétől „kirívó esetben” az eddigi hat hónap helyett akár egy év szabadságvesztéssel sújthatók a fizetett szexet igénybe vevő ügyfelek. A törvénymódosítást beterjesztő kormánypárt indoklása szerint azért volt szükség a szigorításra, mert a „védtelen prostituáltak” kihasználását szankcionáló eddigi jogszabály túl enyhe volt.
Svédország a világon elsőként tiltotta meg 1999-ben törvényi úton a szexuális szolgáltatások vásárlását, miáltal a prostituáltak ügyfeleiből bűnözők lettek. A törvény megsértése miatt 1999 és 2009 között 660 férfit ítéltek el bíróságok, 85 százalékuk pénzbírsággal megúszta a dolgot.
„Kirívó esetnek” minősül a jogszabály szerint például szellemi fogyatékosokkal vagy nagyon fiatal prostituáltakkal folytatott szexuális cselekmény, valamint kábítószer hatása alatti egyénekkel létesített szexuális kapcsolat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top