Aktuális

Könnyű húsok, gyümölcsökkel

Jön a nyári kánikula, kinek van kedve a nehéz fogásokhoz? Próbáld ki gyümölcsös-húsos finomságainkat!

                                                           Csirkemell chilis őszibarackkal

Könnyű húsok, gyümölcsökkelHozzávalók:

  • 4 fél, bőrös csirkemellfilé
  • 8 szem őszibarack
  • 2 szál chili
  • 2 dkg vaj
  • olívaolaj
  • tengeri só
  • csipet gyömbérpor

A csirkemelleket besózzuk. A barackokat cikkekre vágjuk. A chilit felkarikázzuk. Serpenyőben kevés olívaolajat forrósítunk, majd a bőrös felével lefelé beletesszük a csirkemelleket. Miután a bőre ropogósra sült, megfordítjuk, és közepes lángon 10 perc alatt elkészítjük. Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük az őszibarackokat és a chilit. Nagy lángon, kissé rázogatva, pár perc alatt megpirítjuk. A tűzről lehúzva ízesítjük gyömbérporral. A csirkemellet felszeleteljük és a csípős barackkal tálaljuk.

                                              Kókuszos pulykamell mézes sült banánnal

Könnyű húsok, gyümölcsökkelHozzávalók:

  • 8 szelet pulykamell
  • 4 ek kókuszreszelék
  • 4 banán
  • 2 ek méz
  • 4 dkg vaj
  • tengeri só
  • olívaolaj

A pulykamellet kissé megütögetjük, besózzuk és vastagon beleforgatjuk kókuszreszelékbe. Serpenyőben, kevés olajon elkezdjük sütni. Mindkét felét süssük szép barnára. Közben készítsük el a banánt. A banánokat héjastul vágjuk félbe és a húsos felükkel lefelé, tegyük forró serpenyőbe. Tegyük mellé a vajat és süssük 3-4 percig. Ezután adjuk hozzá a mézet, fordítsuk meg a banánokat és locsoljuk meg a serpenyőben lévő mézes vajjal. Tálaljuk a kókuszban sült pulykamell mellé.

                                                     Mandulás szűzérme, fahéjas szilvával

Könnyű húsok, gyümölcsökkelHozzávalók:

  • 60 dkg sertésszűz
  • 40 dkg szilva
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 4 dkg vaj
  • olívaolaj, tengeri só
  • őrölt fahéj

A húst lehártyázzuk, egészben hagyjuk, és besózzuk. Kevés olívaolajon, csipesszel forgatva süssük a húst körbe-körbe. Közben egy másik serpenyőben, szárazon megpirítjuk a mandulát. Tányérra kiszedjük, majd ugyanebben a serpenyőben, a vajon megpirítjuk a cikkekre vágott szilvát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk fahéjjal. A húst vastagon felszeleteljük, megszórjuk a mandulával és sült szilvával körítve tálaljuk.

 

 

A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

Könnyű húsok, gyümölcsökkelA legfrissebb szám tartalmából: 

  • Nekünk találkozni kellett!
  • Két Cserhalmi
  • Ne dobd a kukába!
  • Egy+egy az több mint kettő
  • Betegség, kórház, halál…

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top