Aktuális

Új rekord: nincs hatvan centi a világ legkisebb embere

Az eddigi rekorder egy nepáli fiú volt, aki 70 centi körüli magasságával volt a világ legalacsonyabb embere. A csúcsot azonban mostantól a Fülöp-szigeteki Junrey Balawing tartja.

Új rekord: nincs hatvan centi a világ legkisebb embereA fiatalember egyébként nemrég ünnepelte 18. születésnapját, ezért számít most már felnőtt rekordernek. A tiszteletére rendezett ünnepségen édesapja megköszönte a rengeteg támogatást, fia ugyanis segítség nélkül nehezen boldogulna a mindennapokban.

Arra még az orvosok sem találtak pontos magyarázatot, hogy Junrey növekedése miért állt meg tizenhat évvel ezelőtt. A legvalószínűbb, hogy valamilyen fejlődési rendellenességben szenved, külsőre sokkal inkább egy gyerekre emlékeztet, mintsem egy nagykorú férfire. Szerencsére Junrey-t kedvelik szülővárosában, nem kell sértő megjegyzésektől tartania, sőt a környéken egyfajta kabalának tartják a világ – most már hivatalosan is – legkisebb emberét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top