Aktuális

Hatéves gyerekeket adtak össze egy iskolában

Játékszertartással oktatják a hagyományos életforma főbb eseményeit holland kisiskolásoknak.
Marleen Kok és Matthias van der Linden
Marleen Kok
és
Matthias van der Linden

Majdnem minden stimmelt a kis Matthias van der Linden és Marleen Kok esküvőjén: a vőlegény fekete cilinderben és szürke öltönyben, a menyasszony hófehér ruhában, nyolcméteres uszállyal és gyönyörű virágcsokorral vonult a helyi városházára, körülöttük lelkes barátok és családtagok.

Az egyetlen, ám annál lényegesebb eltérés a valós eseményekhez képest annyi volt, hogy a törvény előtt nem férjnek és feleségnek, hanem barátnak fogadták egymást. A miniesküvő végén limonádéval koccintottak, és a népes vendégsereg körében elfogyasztották az ünnepi tortát.

„Szeretnénk, ha már gyerekkorban megismerkednének diákjaink a társadalom legfontosabb intézményeivel, így a házassággal, és ennek ezt a játékos módját találtuk a leginkább hozzájuk illőnek” – mondta Henny de Waal, a Gravin Aleida keresztény iskola tanára.

A kezdeményezést a Nők Lapja Cafe is üdvözli, bennünk egyetlen kérdés merült fel: milyen formában oktatják vajon a már megkötött házasság megőrzését, a hűséget, és ha úgy alakul, a kulturált válást?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top