Aktuális

Tamással Sülve-főve

Bereznay Tamás, a MÁTYÁS PINCE séfje külföldi útjairól, otthon főzött ételekről és a rovat kulisszatitkairól is ír blogjában, amelyet a www.bereznaytamas.blogspot.com oldalon találtok.

                                        Sültpadlizsán-saláta paradicsommal és sajttal


Tamással Sülve-főveHozzávalók:

  • 2 db padlizsán,
  • 4 közepes paradicsom,
  • olívaolaj, oregánó,
  • 15 dkg zsíros hegyi tehénsajt,
  • tengeri só

A padlizsánból és a paradicsomból, ugyanannyi fél cm vastag szeletet vágunk. A padlizsánt enyhén besózzuk, majd 10 perc után szárazra töröljük és megszórjuk oregánóval. Ezután a padlizsánt sok, a paradicsomot viszont kevés olívaolajon meggrillezzük. Váltakozva körben egymás mellé fektetjük és megszórjuk az apró kockára vágott sajttal. Kevés friss salátalevelet tehetünk a kör közepébe.

                                                      Sültgomba-saláta kacsamellel


Tamással Sülve-főveHozzávalók:

  • 50 dkg barna csiperke,
  • 20 dkg koktélparadicsom,
  • 3 szál újhagyma, olívaolaj,
  • 1 ek. balzsamecet,
  • tengeri só,
  • 1 fél kacsamellfilé,
  • gyömbér

A gombát folyó víz alatt megmossuk, szárazra töröljük és félbevágjuk. A koktélparadicsomot ugyanígy előkészítjük. A hagymát vékonyan felkarikázzuk.
A kacsamell bőrös felét beirdaljuk, a húsos részét besózzuk és gyömbérporral ízesítjük. Forró serpenyőben, először a bőrös felén sütjük, majd miután szép barnára sült a bőre, megfordítjuk és 4-5 perc alatt elkészítjük. Tányérra tesszük pihentetni.
Közben a gombát forró olívaolajon barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a paradicsomot, és továbbra is nagy lángon tartva, még egy-két percig pirítjuk. A tűzről lehúzva sózzuk és ízesítjük balzsamecettel. Langyosan, a felszeletelt kacsamellel és friss bagettel fogyasztjuk.

Tipp:Ha a sütés után leszedjük a kacsamellről a zsíros bőrét, kenyér nélkül is fogyaszthatjuk.

                           Kleopátra-saláta grillezett csirkemellel és fokhagymás kenyérrel

Tamással Sülve-főveHozzávalók:

  • 1 db jégsaláta,
  • 4 db pita,
  • 2 fél bőrös csirkemellfilé,
  • tengeri só,
  • vágott snidling, oregánó, olívaolaj

Az öntethez: 1 ek. balzsamecet, 1 ek. dijoni mustár, 1 ek. méz, 2 ek. extra szűz olívaolaj

Az öntet hozzávalóit befőttesüvegben alaposan összerázzuk. A csirkemellet sóval és olívaolajjal bedörzsöljük. Forró serpenyőben előbb a bőrös felét sütjük, majd ha szép barnára sült a bőre, megfordítjuk, és 5-6 perc alatt elkészítjük. Pár perc pihentetés után felszeleteljük. A pitát bekenjük olajjal, sózzuk, ízesítjük oregánóval, és megpirítjuk. A salátát leveire szedjük, rátesszük a csirkemellet, megszórjuk snidlinggel, és meglocsoljuk olívaolajjal. Mellé kínáljuk a cikkekre vágott pitát.

A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

A legfrissebb szám tartalmából: 

  • Tamással Sülve-főveUngár Anikó és Baronits Gábor
  • Tamással Sülve-főve 
  • De szép lampionok lógnak a lugasban!  
  • Már nem olyan jó, mint régen!
  • Le szeretnék barnulni, anélkül hogy kiszáradna a bőröm!
  • „Azt akarjuk, amit Kate visel!”
  • Ki segít, ha dönteni kell?
  • A mentorom mellettem áll

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top