Aktuális

Vallott a gyerekmolesztáló pap

Megtört egy német pap: a rendőrségi kihallgatása során beismerte, hogy zaklatott egy kisgyereket. A rendőrségnek gyorsan kellett lépnie, mert a héten egy gyerekcsoporttal ment volna kirándulni a pap.

 Vállalhatják másságukat a papok

Gyermekmolesztálás gyanújával őrizetbe vettek egy katolikus papot a hét végén Németországban; a pap beismerő vallomást tett – közölte a helyi rendőrség. Az eset Alsó-Szászországban, Hannovertől nem messze történt, az áldozat édesanyja tett feljelentést.

Képünk csak illusztráció
Képünk csak
illusztráció

A szexuális zaklatás több éve történt, a rendőrség július eleje óta nyomozott az ügyben. Eredetileg ezen a héten akarták őrizetbe venni a papot, de kiderült, hogy a héten gyerekcsoportot kísérne egy kiránduláson, amelyet az egyház szervez, ezért már a hét végén bekísérték.

Egy áprilisban közzétett tanulmány szerint tavaly 180 ezerrel csökkent a katolikus egyház híveinek a száma Németországban, részben amiatt, hogy sok olyan esetre derült fény, amikor katolikus papok molesztálták a gondjukra bízott gyerekeket. 2009-ben nem egészen 130 ezer fővel csökkent a katolikus hívők száma Németországban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top