Aktuális

Pénzt követel a bukott IMF-vezért vádoló szobalány

Tovább folytatódik a szexbotrányba keveredett Dominique Strauss-Kahn ügye: az állítólagosan molesztált szobalány kártérítést akar, miközben még azon megy a meccs, mi történt pontosan köztük a hotelszobában.

Kártérítési keresetet nyújtott be Dominique Strauss-Kahn ellen az a New York-i szobalány, aki nemi erőszakkal vádolja az IMF volt vezérigazgatóját. Naffissatou Diallo egy bronxi bíróságon nyújtotta be keresetét, a bírósági beadványban ismét azt állítja, hogy Strauss-Kahn május 14-én a New Yorki-i Sofitel szállodában „szándékosan, brutális és erőszakos módon szexuálisan bántalmazta”, és ezzel „megalázta, lealacsonyította, megsértette, és megfosztotta női méltóságától”.

A keresetből az nem derül ki, hogy pontosan milyen összegű kártérítésre tartana igényt a szobalány.

Pénzt követel a bukott IMF-vezért vádoló szobalányAhogy arról beszámoltunk, a 62 éves Strauss-Kahnt május 14-én vették őrizetbe a New York-i John F. Kennedy repülőtéren, miután a 32 éves guineai származású szobalány azt állította, hogy megpróbálta megerőszakolni.

A DNS-nyomok alapján a rendőrség megállapította, hogy valóban történt nemi aktus a szobában, azonban Strauss-Kahn védői azt állítják, hogy a nő ebbe beleegyezett.

A botrányba belebukott IMF-vezér ellen továbbra is tart a büntetőjogi eljárás a manhattani bíróságon, de vádemelésig még nem jutott el a dolog, részben mert kétségek merültek fel, hogy igazat mond-e a szobalány. A következő bírósági meghallgatást többszöri halasztgatás után augusztus 23-ra tűzték ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top