Aktuális

Kiszínezheti a gyerek bin Laden lelövését

A 2001-es terrortámadás tizedik évfordulója alkalmából kifestőkönyvet dobott piacra egy amerikai könyvkiadó. Nagy botrány lett belőle, hiszen a gyerekek bin Laden halálát is kiszínezhetik.

A 10 évnél fiatalabb gyerekeknek szánt kifestőkönyvben a tragédiához kapcsolódó jellegzetes képeket színezhetnek ki a gyerekek, köztük a terrortámadás pillanatait ábrázoló képet, a gondterhelt arcú George W. Busht, vagy épp az áldozatok fotói előtt zokogó gyászolókat.

A 36 oldalas kiadványban mindemellett helyett kapott egy olyan rajz is, mely azt a pillanatot ábrázolja, amikor Oszama bin Laden a megölése előtti pillanatokban elbújik egy muszlim nő mögött.

Botrányt kavart a szeptember 11-i kifestőkönyv

 

Botrányt kavart a szeptember 11-i kifestőkönyv

 

A kiadó szerint a kifestőkönyv egyfelől tisztelgés a terrortámadás áldozatai és családjaik előtt, másfelől pedig tökéletesen alkalmas arra, hogy megismertesse a gyerekeket a 2001. szeptember 11-i eseményekkel és annak következményeivel.

A kiadvány azonban igencsak felkavarta a kedélyeket: szülők, tanárok és muszlim hívők ezrei tiltakoznak ellene. A kritikák szerint egyfelől ez a tragikus téma eleve nem való kifestőkönyvbe, másrészt torz képet fest a muzulmánokról is, általánosságban a terroristákkal azonosítva őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top