Aktuális

Sminkelő tinik miatt betiltotta a tükröket egy iskola

Egy iskola megelégelte, hogy a diákok semmibe veszik a diszkrét sminkre vonatkozó szabályokat, ezért levették a vécékből a tükröket, és megtiltották a lányoknak, hogy fessék magukat.

A visszafogott smink is tilos mostantól egy angol középiskolában, mert sok 14–16 éves lány minden szünetben a vécében tülekedett a tükör előtt, és szépítgette magát. A zéró toleranciát elrendelő iskola a tiltással egyidejűleg a tükröket is levette a mosdók faláról, sőt a tanárokat sminklemosókkal is ellátták, akik minden nap ellenőrzik a lányok arcát.

Az iskola és pár lázadó diák
Az iskola és pár lázadó diák

A lányok közül persze legtöbben nem örülnek az új szabályoknak, azt mondták, sokkal magabiztosabbnak érzik magukat sminkben. Az igazgató szerint ugyanakkor a legtöbb szülő és diák támogatja az intézkedést, amely szerinte sikeres, hiszen a diákok már nem lógnak a mosdóban egész ebédszünetben. A tanároknak pedig nem kell a lányok sminkjével foglalkozniuk, amire nagyon sok idejük elment.

Az iskola ugyanakkor büszke a diákjaira, akik egyébként kimagasló teljesítményt nyújtanak, de szeretnék, ha nemcsak a tanulmányi eredményükkel, de a magatartásukkal is példát mutatnának.

A tanulókból különböző reakciókat váltott ki az iskola intézkedése: „Azelőtt alapozót, szemceruzát és szempillaspirált használtam. Kicsit igazságtalannak tartom a dolgot” – mondta egy 14 éves lány. Egy másik így nyilatkozott: „Nem nagy ügy. Sokkal jobb most a vécében, mert nincs akkora tömeg.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top