Aktuális

Lefátyolozva rúdtáncol a muzulmán anyuka

Rúdtáncolni tanul Szaúd-Arábia egyik legtehetősebb és legbefolyásosabb muszlim családjának egy nőtagja. Nem vetkőzni akar.
Qahtani a rúdon
Qahtani a rúdon

A 36 éves, többgyermekes édesanya, Qahtani egy korábban Európában élő testvérétől hallott először a rúdtáncról, és úgy döntött, hogy meg szeretné tanulni. Mivel azonban helyben értelemszerűen nem talált magának oktatót, ezért Nagy-Britanniából hívott meg egyet. A profi rúdtáncos Lucy Mischt, aki egyedülálló nőként érkezett, komoly nehézségek árán engedték csak be az országba.

A dúsgazdag Qahtani egy külön termet rendeztetett be a család rezidenciáján a rúdtáncórák céljára. Lucy heti hat napon, napi két órában tanította a nőt. „Az ügyfelem ugyanazt akarta, amit sokan mások is, akiket vonz a rúdtánc: egy szórakoztató edzésformát, ami javítja a kondíciót és formálja a testet. Nagyon tetszett neki, hogy ez egy nőies mozgásforma, aminek a gyakorlása közben felszabadultnak és szexinek érezhette magát” – magyarázta az oktató. Az asszony férje egyébként nem ellenezte felesége új hobbiját.

Bár az órákon kényelmes edzőruhában gyakoroltak, a kurzus végén készítettek néhány fotót, melyeken Qahtani teljes testet takaró, hagyományos helyi viseletben mutat be néhány figurát a rúdon. A képeket aztán figyelemfelkeltő célzattal nyilvánosságra hozták, hatalmas felháborodást keltve ezzel a szaúdi muszlimok körében.

Lucy azonban mégis bizakodó: „A dolgok változnak, bár fájdalmasan lassan, de az, amit a Rijádban tett látogatásom során tapasztaltam, azt sugallja, hogy a változás pozitív, és egy nap a rúdtánc is elfogadottá válhat majd a Közel-Keleten.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top