Aktuális

Tamással sülve-főve

Bereznay Tamás, a Pesti Disznó Bisztró konyhafőnöke külföldi útjairól, otthon főzött ételekről és a rovat kulisszatitkairól is ír blogjában, amelyet a www.bereznaytamas.blogspot.com oldalon találtok.

Rókagombás gnocchi

Tamással sülve-főveHozzávalók:

  • 1 csomag gnocchi
  • 25 dkg rókagomba
  • 1 csokor petrezselyem
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 szál újhagyma
  • só, olívaolaj
  • 5 dkg vaj

A gombákat, ha nagyobbak, félbevágjuk, és sós vízben 2-3 perc alatt leforrázzuk. Egy nagy serpenyőben olajat melegítünk és rádobjuk a gombát. Kissé átpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a petrezselymet és az újhagymát. Közben a gnocchit sós vízben kifőzzük, és még forrón a gombához adjuk. Összekeverjük, és a tűzről lehúzva elkeverjük benne a vajat.

 
Erdeigomba-saláta

Tamással sülve-főveHozzávalók:

  • 25 dkg vargánya-, 25 dkg laska-, 25 dkg sárga gévagomba
  • 25 dkg kápia paprika
  • 3 szál újhagyma
  • 3 szál kakukkfű levele
  • 1 dl olívaolaj
  • fél dl fehér balzsamecet
  • bors

A gombákat vastagon felszeleteljük és több részletben, kevés olajon megpirítjuk. Olívaolajostul egy keverőtálba borítjuk. A paprikát csíkokra vágjuk és azt is megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, a kakukkfüvet, és még melegen meglocsoljuk ecettel és a maradék olajjal. Ízesítjük sóval, borssal és kakukkfűvel. Hűtőben hagyjuk összeérni, majd frissen pirított bagettel tálaljuk.

  
Töltött gombafejek

Tamással sülve-főveHozzávalók:

  • 24 közepes fej csiperke
  • 3 db paradicsom
  • 10 dkg camembert sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 tv paprika
  • 1 kápia
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 2 szál újhagyma
  • olívaolaj

A gombákból kitörjük a tönköket, és az összes zöldséggel együtt apróra vágjuk. Összekeverjük a szintén apró kockára vágott sajtokkal. A gombafejeket serpenyőben mindkét oldalán kissé megpirítjuk. Ezután hőálló tálba tesszük őket és belekanalazzuk a tölteléket. Megsózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és forró sütőben megsütjük.

 TIPP: A gombákat felhasználás előtt mindig folyó víznél, körömkefével sikálva kell megmosni.

 

A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

Tamással sülve-főveA legfrissebb szám tartalmából: 

  • A legtöbb örömet a gyerekeim jelentik
  • Paparazzók a magyar sztárok nyomában 
  • Egészségünk őrei, az antioxidánsok  
  • Dr. Vekerdy Tamás válaszol
  • Tamással sülve-főve
  • Lakásszépítők
  • Meg tudom változtatni a páromat?
  • Ő útra kel, én maradok

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top