Aktuális

Háztartás még gazdaságosabban

A háztartást érdemes felesleges költségektől mentesen vezetni, különösen, ha egész környezetünkben előtérbe kerül a takarékosság. Ebben számtalan praktikus tipp lehet a segítségünkre.

Manapság a legtöbb családban előtérbe kerül a takarékoskodás, a pénzügyi óvatosság. A felelős költekezés kulcsszóvá vált, akár hosszú távú beruházásokról, a családi nyaralás szervezéséről, vagy csupán a napi bevásárlásról van szó. Spórolni, ahol lehet. És lehetőleg nem megérezni az általános életszínvonalunkon…

Háztartás még gazdaságosabban

Az elv világos, de mi a teendő a gyakorlatban? Miben tud még takarékoskodni egy család? Nos, néhány hasznos háztartási tippel konkrét válaszokat kínálunk, tudván, hogy a lista korántsem teljes, és valószínűleg sokan ki tudják egészíteni saját tapasztalataikkal, ötleteikkel.

Számoljon a tekercs hosszával is!

Sokan nem is gondolják, hogy két tekercs toalettpapír között a különbség mennyit jelenthet. Ha toalettpapírt vásárol, érdemes megvizsgálnia a tekercs hosszát is. A hosszabb tekercs értelemszerűen tovább tart, így a hosszú, jó minőségű toalettpapír tehát mindenképpen gazdaságos választás!

A Mindentudó Lista

Vezessen nyilvántartást havi kiadásairól! Ez mindennek az alapja. Ha néhány próbahónap végén egyben látja költségvetési mérlegét, jobb rálátása lesz arra, mivel is takarékoskodhatna.

Használjon ki mindent!

Kuponok, hűségakciók, árengedmények világában élünk. Meglepően sok pénzt megtakaríthat, ha tudatosan kihasználja a lehetőségeket! Váltsa be a pontjait, vásároljon nagyobb kiszerelésben, kedvezőbb áron, és húzzon hasznot az akciókból olyan áruk esetében, amelyeket egyébként is megvásárolna.

Szervezzen baráti figyelőhálózatot!

Például egy lista alapján beszélje meg ismerőseivel, hogy kölcsönösen figyeljék, mikor van valahol árengedmény olyan cikkekre, amire a másiknak szüksége van.

Elő a nagyobb lábossal!

Szokja meg, hogy nagyobb mennyiséget főz, és teljes ételadagokat tesz a fagyasztóba is. Ezzel pénzt és később időt is megtakarít.

Hazai ízek, nemcsak otthon

Hetente néhányszor vigyen otthonról ebédet a munkahelyére. Így már havi szinten is komoly összeget takaríthat meg, ráadásul felértékelődnek az alkalmak, amikor a kollégáival közösen indulnak ebédelni.

Kevesebb tabletta, több saláta

Méregdrága táplálékkiegészítők helyett fogyasszon inkább bőségesen a szezonális, éppen ezért olcsó zöldségekből és gyümölcsökből. Az egészséges étrend vitamindús és pénztárcabarát is lehet.

Háztartás még gazdaságosabban

 

Uzsonna a táskából

Jövet-menet hordjon magánál egy kis palack vizet és valami harapnivalót. Így ha rátör az éhség, nem kell feleslegesen sokat költenie például egy gyorsétteremben.

A fagyasztó is fogyaszt

Fagyasztószekrénye kevesebb energiát fogyaszt, ha mindig tele van. Ha épp nincs annyi élelmiszer benne, feltöltheti ivóvizes palackokkal, kannákkal, és máris megtakarít a villanyszámlán.

Ezer apró megtakarítás

Gondolja végig, mi minden van a háztartásában, amivel takarékosabban bánhatna: zárja el a feleslegesen folyó vizet, kapcsolja le a feleslegesen égő villanyt, használjon újratölthető elemeket, használjon csak egy-egy fél tisztítópatront a mosogatógépben, zuhanyozzon rövidebb ideig stb.

A cikkben szereplő tippek megosztásához a minőség és gazdaságosság iránt elkötelezett Zewa nyújtott segítséget. Ha bővebben kíváncsi a Zewa gazdaságos gondoskodására, és kedve lenne rendszeres anyagi támogatást nyerni a háztartásához, látogasson el ide!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top