Aktuális

Stresszesebb otthonról dolgozni?

Nincs ingázás, a főnök nem látja, hányszor mész ki kávézni, és nyugodtan ülhetsz mackóban a gép előtt. Nem mindenki képes azonban kihasználni ezeket az előnyöket a szakemberek szerint.

A távmunka számos előnnyel jár, sokak számára mégis kimerítőbb és stresszesebb otthonról dolgozni, mint az irodában, derült ki nemrég egy friss felmérésből, amelyet amerikai kutatók végeztek egy számítástechnikai cég háromszáz munkavállalójának bevonásával.

A távmunka sokszor családi konfliktusokhoz vezet
A távmunka sokszor családi konfliktusokhoz vezet

A megkérdezett dolgozók között voltak olyanok, akik munkaidejük nagy részét az irodában töltötték, és voltak, akik teljes mértékben otthonról dolgoztak. A kutatók arra kérték őket, értékeljék a családi konfliktusaikat és a munka-magánélet egyensúlyát. A távmunkában dolgozó munkavállalók 80 százaléka azt mondta, stresszesek, mert úgy érzik, nincs meg az egyensúly a magánéletük és a munkájuk között, és a távmunka csak ront a helyzeten.

A szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy akik stresszesebbek az irodában, egyszerűen otthon is ingerültebbek, és ezért gyakrabban vitába is keveredhetnek a családtagokkal. Az embereket kimeríti, ha a munkahelyi feladatokat és a család igényeit nem tudják összeegyeztetni, és ez hosszú távon komolyabb konfliktusokhoz is vezethet. Azok, akik az irodai munka során is megtalálják a megfelelő egyensúlyt a munka és a magánélet között, sokkal inkább hasznot tudnak húzni az otthoni munkavégzésből és az internet nyújtotta előnyökből.

A szakemberek azt is hozzátették, hogy bármilyen kényelmes is távmunkában dolgozni, néha szükségünk van arra, hogy kimozduljunk otthonról, és újratöltődjünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top