Aktuális

Diétára fogták a 14 kilós óriásmacskát

A gazdinak nem is nevezhető ember egyszerűen kitette egy állatorvosi rendelő elé a széthízott macskáját. Pedig valószínűleg nem saját ösztöneinek köszönhetően hízott rendes súlya triplájára.
Kép: thestar.com

Tiny

Kép: thestar.com

Egy kanadai állatorvosi rendelő kapujában, egy dobozba zárva találtak rá a két ünnep között a 14 kilós kandúr macskára. Az állat jelenleg ideiglenes befogadónál van, akitől a Tiny – azaz Apró – nevet kapta. Súlya miatt csak nagyon keveset mozog, nem tudja magát tisztán tartani és ahhoz is segítségre van szüksége, hogy a kosarába be tudjon mászni. Előző gazdája nagy valószínűséggel épp azért szabadult meg tőle, mert nem akarta tovább vállalni a kórosan elhízott állattal kapcsolatos kellemetlenségeket.

A kandúr a megtalálását követően – vélhetőleg a  stressz miatt – napokig nem volt hajlandó enni, azóta pedig egészséges, diétás ételeken tartják, minek következtében már le is adott közel másfél kilót. Továbbra is fogyókúráznia kell azonban, hiszen az elhízás a macskáknál ugyanúgy károsítja az egészséget, akár az embereknél.

Ha a macskának sikerül normál súlyúra fogynia, szeretnék örökbe adni, elképzelhető azonban, hogy nem kell költöznie, hiszen ideiglenes befogadója egy kanadai lapnak úgy nyilatkozott: máris annyira szívéhez nőtt az óriáscica, hogy szívesen megtartaná.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top