Aktuális

Láncdohányos a nyolcéves kisfiú

A cigizést sem lehet elég korán kezdeni. Napi két doboz cigarettát szív el az a kisfiú, aki épphogy betöltötte a nyolcat.
A kép illusztráció
A kép illusztráció

Az indonéz kisfiú kétévesen kezdett dohányozni, és ha nem kapja meg a napi mennyiséget, erőszakos dühkitörései lesznek, állítja édesapja. Ilham napjait dohányzással és játékkal tölti, iskolába már nem akar járni. Szokásával sajnos nincs egyedül, Indonéziában széles körben elterjedt a dohányzás. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a dél-ázsiai országban az elmúlt negyven évben hatszorosára nőtt a dohányosok száma.

A 240 milliós lakosság több mint egynegyede bevallottan dohányos, ami azért meglepő, mert egy doboz cigaretta ára megközelítőleg egy dollár, miközben a lakosság csaknem felének kevesebb mint két dollárból kell megélnie naponta. Hogy a szenvedélybetegségben minden korosztály érintett, jól példázza egy 2010-es eset is: akkor egy kétéves fiút kellett elvonókúrára fogni, naponta ugyanis negyven szál cigarettát szívott el.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top