Aktuális

“Minden vágyam, hogy repüljek!”

Patrik épphogy kilátszik a fotelből, amihez odavezetik, amikor fotózzuk. A vágya mégis nagyratörő: repülő, egy igazi!

Patrik hatéves, alig látó kisfiú, a budapesti Gyengénlátók Általános Iskolájának diákja. Családjával nagyon szerény körülmények között él. Szülei elváltak, édesanyjával, nevelőapjával és ikertestvéreivel egyetlen szobán osztoznak. Patrik bolondul a járművekért, legnagyobb vágya, hogy repülhessen. Nem is akármilyen alkalmatosságon.

– Repülőn szeretnék utazni, igazin! – vágja rá lelkesen, amikor a kívánságáról kérdezzük, aztán megengedően hozzáteszi: kisrepülő is jó lenne, nem baj, ha nem olyan nagy…

– Miben vagy jó a suliban? – kérdezzük. 

– Az olvasásba’, az írásba’, meg a matekba’ – sorolja gyereknyelven, de gyorsan újra a repülő dolgokra tereli a szót, azt mondja, játék repülője nincs otthon, csak egy helikoptere. Már nagyon várja, hogy közelről is megnézzen egyet. Olyan igazit…

ŐK JELENTKEZTEK A KÍVÁNSÁG TELJESÍTÉSÉRE:

„Minden vágyam, hogy repüljek!”Román Gergely
Budapest City Rotaract Club

„Magánpilóta-jogosítvánnyal rendelkező hobbipilótaként szeretném teljesíteni Patrik vágyát egy rövid repülés és hangárlátogatás keretében.”

„Minden vágyam, hogy repüljek!”Gulyás Eszter
Szidónia Kastélyszálló

„A repülés gyerekkorom óta az életem része valamilyen formában. Hol apu, hol nagybácsi repkedett, néha egy udvarló vagy én indultam világgá. Otthon az összes fellelhető repülős magazin, folyóirat, könyv bekerült karácsonykor a fa alá, és Apukám esténként, miközben állítólag a híradót nézte, és persze nem aludt a távirányítóval a hasán, ezt olvasta. Szóval megláttam ezt a »fotelből is alig kilátszó« Patrik nevű édes kiscsávót, abban a hihetetlen szemüvegében, mintha egy Disney családi filmet néznék. Reggel első dolgom volt felhívni a szomszédos repteret Fertőszentmiklóson. Robi, a reptér vezetője készséges volt, egy perc alatt meg is beszéltük, hogy a repülésnek egy kisgépen, Patrikkal a fedélzeten, semmi akadálya. A kastélyban vendégül látnánk (mindenki lelkes), játszhatnánk vagy pancsolhatnánk a medencében, és biztos lenne itt egy-két kolléga, aki szintén egy klassz repcsivel bővítené Patrik gyűjteményét.”

„Minden vágyam, hogy repüljek!”Zámbó Árpád  
NagyNap.hu

„Szeretnék részt venni az adományozó akcióban: az oldalon közzétett szabályzat ismeretében jelentkezem az általam választott gyermek kívánságának teljesítésére.”

A(z) “Ki segítsen Bárány Patriknak?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Gulyás Eszter


Vissza a többi kívánsághoz!

Patrik kívánságának közvetítésében és további gyermeksorsok jobbra fordulásában segít: Kovács Csongor Alapítvány a Gyengénlátó Gyermekekért

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top