Aktuális

Gyorsabban juthatunk a pénzünkhöz

Egy munkanap helyett négy óra alatt megjelenik a számlánkon a pénz.

négy óra alatt megjelenik majd a számlánkon

Akár négy óra alatt megjelenik
majd a számlánkon a fizetésünk

Július 1-jére vége lehet annak a bosszantó jelenségnek, hogy napokig hiába várunk a pénzünkre, csak mert átutalással érkezik. Nem túlzás azt mondani, hogy napokig, hiszen hiába az a „hivatalos” álláspont, hogy az átutalás egy munkanapot vesz igénybe, ha az átfutási idő függ attól is, hogy mely bankok között zajlik a tranzakció. Az ünnepnapok, hétvégék természetszerűen növelik a várakozást, ahogyan az is, ha 16 óra után „adják fel” a pénzt. A kártyások számára további idegesítő tényező, hogy hiába érkezik meg számlájukra egy adott összeg, egyes bankoknál a kártyahasználathoz még 24 órát várniuk kell.

Ha minden igaz, mindez most megváltozik: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bejelentette, hogy júliustól egy napon belül megérkeznek az elektronikus átutalások. Az ehhez szükséges új rendszert két éve fejlesztik, a jelenleg is zajló tesztek azt mutatják, hogy zökkenőmentes lesz az átállás.

Ez a hazai pénzforgalom elmúlt 15 évének legjelentősebb fejlesztése – hangsúlyozza az MNB közleménye. Ha sikeres lesz a dolog, azt a rossz gondolatot is elfelejthetjük, hogy az „utaztató” napokon nem mi, hanem mások használják a pénzünket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top