Aktuális

Háromgyermekes apuka győzheti le a MÁV-ot

A véghajrához közelít a 33 kívánság akció, de április 22-ig még lehet befolyásolni a végeredményt. Nyerésre áll az Újpest FC, a Corinthia Hotel és a traktortulajdonos Vámosi család.

Több mint ötezren szavaztak eddig a 33 kívánság akcióban. A tét: ki váltsa valóra 33 gyermek életének álmát. Ennyien írtak ugyanis levelet nekünk: repülésről, tévés forgatásról, színpadi fellépésről, kalandparkról szóltak a kérések.

Kukásautók harca

Háromgyermekes apuka győzheti le a MÁV-otA legnagyobb csata jelenleg Tényi Zsolt álmának megvalósításáért zajlik; a srác szelektív hulladékgyűjtésben szeretne részt venni. Több mint ezren szavaztak már, a legtöbben (55%) S. Borbély Anikó és az ASCO Hungária Kft. pályázatát támogatják. A XXII. kerületi cég modern technikával felszerelt telephelyén vezetné körbe Zsoltot, aki még egy kukásautót is kipróbálhatna. Tíz százalékkal mögöttük áll Rácz Henriett, a dunántúli Biokom Kft.-vel: „Szerény körülmények között nőttem fel, ezért tapasztalatból tudom, mennyire sokat jelenthet egy gyermek számára a régóta dédelgetett álom valóra válása” – írja.

Deutsch Tamás még a kispadon

Háromgyermekes apuka győzheti le a MÁV-otA második legtöbb szavazat Boda Dávid levelére érkezett. Nem csoda, hiszen itt elsősorban a Fradi és az Újpest focicsapatának rajongótábora esett egymásnak: mindketten vendégül látnák egy meccsükön a lakóotthonban élő srácot.
Jelenleg a lilák vezetnek (51%), 12%-os különbséggel másodikok a zöld sasok, de helyzetéhez képest szép eredményt hoz a Vezess.hu és a Puebla Kft. is a maga 4-4%-ával, sőt a később csatlakozó Deutsch Tamás és az MTK is megszerezte már becsületszázalékát talán ezzel a mondatával: „Mivel magam is sportbarát vagyok, azon belül is a labdarúgás szerelmese, tökéletesen megértem Dávid kívánságát.”

A szállodások megeszik a pizzásokat reggelire

Háromgyermekes apuka győzheti le a MÁV-otNagy a verseny az éttermek között is: a konyhafőnökök Magyar Ricsinek, egy nehéz helyzetbe került Pest környéki család fiának adnák meg a lehetőséget, hogy főzni tanuljon. „Gyerekkoromat igazi hullámvölgyek jellemezték, jó és rossz időszakaink felváltva voltak. Ma már jó körülmények között élünk, de soha nem fogom elfelejteni, hogy ez nem mindig magától értetődő, ezért is szeretnék most én segíteni” – írja Fülöp Eszter, a Corinthia Hotel munkatársa, aki 43%-kal vezeti a listát.
A nyomában Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán, a Borkonyha tulajdonosai (22%) és Czipper Ágota a Tonino konyhájától (14%). „Nagyon szimpatikus és a szó jó értelmében »nemes« dolog ez, hiszen Ricsi nemcsak önmagára gondol, hanem családján, szerettein is segíteni szeretne vele” – írják a borkonyhások, míg Ágota gasztrokulturális aduját dobja be: „autentikus olasz konyhánkon szívesen megmutatjuk, hogyan készül az eredeti olasz pizza”.

Még semmi nem dőlt el

A legtöbb szavazatot tehát ezek a kívánságok generálták, ám ráfér a segítség a többi pályázóra is. Továbbra is kérdés például, hogy a Lengyelországban élő négygyermekes családanya, vagy a Németországban letelepedett asztaliteniszező építsen-e kerítést a Regős családnak. Hogy Román Gergely, a Budapest City Rotaract Club magánpilótája, Gulyás Eszter (aki egy kastélybeli éjszakát is felajánlott), netán Zámbó Árpád vigye-e repülni Bárány Patrikot, a gyengénlátó kisfiút. És vajon Böröcz István, a Balatonfüredi Yacht Clubbal megerősítve képes lesz megelőzni egy tízszeres Kékszalag-győztest? Lehet erősebb a kisalföldi gazdálkodó család egy bábolnai gépkereskedőnél? Hát Lovász György háromgyerekes vasutas apuka a MÁV-nál?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top