Aktuális

Vedd kézbe a jövőd!

Érezted már úgy, hogy igazi bűvészmutatvány a tennivalók és kiadások kézben tartása? Hogy a kiadások együtt növekednek az évekkel és a gyermekekkel, ezért már nem bírsz több labdával zsonglőrködni? Miközben a hétköznapi feladatok között egyensúlyozol, kicsúsznak a kezedből a pénzügyeid és problémát okoznak a váratlan kiadások? Ne feledd, minden nő zsonglőr!

Ne hagyd az egyik legfontosabb labdát, a pénzügyeidet kipotyogni a kezedből! Szánj egy kis időt a bevételeid és a kiadásaid megtervezésre, ne csak rövid, hanem hosszabb távon is! Meg fogod tapasztalni, hogy minden bűvészmutatvány elleshető, hiszen tudatos tervezéssel nem csak a rendszeres kiadásokat tudod hatékonyabban menedzselni, hanem a hosszabb távú céljaidat és a váratlan kiadásaidat is jobban kezeled majd.

Az OTP Öngondoskodási Index tanúsága szerint, ha meg is tervezzük pénzügyeinket, az inkább csak tövid távon jellemző. Egy hónapra előre az emberek 58%-a készít pénzügyi tervet, 1 évre előre azonban már csak 24%, évtizedekre előre pedig csupán 4%. Nem tudod, hogy tervezz hosszabb távon, hiszen még egy zsonglőr sem varázsló?

Nyitrai Győző, az OTP Bank Értékpapír és Vagyontervezési Főosztályának igazgatója szerint érdemes lehet szakember segítségét is igénybe venni ehhez. Az OTP Bank ingyenes vagyontervezési szolgáltatásával a bank szakértői felmérik pénzügyi céljainkat, lehetőségeinket, majd személyre szabott, az élethelyzetüknek és befektetési igényeiknek megfelelő megtakarítási termékeket ajánlanak figyelmünkbe.

A szakértő szerint a hosszabb távú anyagi biztonság megteremtéséért nem kell nagy áldozatot hozni; kis összegek rendszeres megtakarításával is sokat tehetünk azért, hogy felkészüljünk a váratlan helyzetekre. Havi 5-10 ezer forintot félre téve három év alatt például 3 havi rezsi és egyéb kiadásokra elegendő tartalékot is összegyűjthetünk, 10 év alatt pedig 1,5-2 millió forintot is felhalmozhatunk.

Vedd kézbe a jövőd!Jó eszköz lehet a rendszeres megtakarítások gyűjtésére például az állandó értékpapír vételi megbízás, amellyel havi rendszerességgel, egyszeri megbízás megadásával vásárolhatunk befektetési jegyeket, így egyszerűen és kényelmesen takarékoskodhatunk értékpapírokban.

Nyitrai Győző kedvező lehetőségként értékelte a devizahitelesek által igénybe vehető árfolyamgátat az öngondoskodás elkezdésére: „Az árfolyamgátnak köszönhetően a pénztárcánkban maradó forintok egy részét érdemes előrelátó módon félretenni, hogy a tehercsökkenés ne csak ma, hanem hosszabb távon is könnyebbséget jelentsen.”

A tájékoztatás nem teljes körű, részletes információk és a termékek szabályai a www.otpbank.hu oldalon érhetőek el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top