Aktuális

Kánikula – mikor csap le újra?

Ha túléltük a napokban várható jégesőket, akkor hónap végéig fellélegezhetünk, legkorábban akkor térhet vissza a hőség.

Mikor lesz újra kánikula?Miután túléltük a hirtelen felmelegedést, és a fejünk felett sorra dőltek meg a hosszú hétvége alatt az áprilisi melegrekordok, az időjárás most sem hagy unatkozni minket. Jönnek a nyárias viharok. Már szerda délután zivatarok csaphatnak le a Dunántúlra viharos széllökésekkel, és nagyobb méretű, 1-2 centis átmérőjű jégdarabok is eshetnek az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Holnap hajnalban is ébredhetünk arra, hogy zivatar áztatja az ablakunkat, és napközben újra számíthatunk felhőszakadásra – főként, ha az Alföld déli részén élünk.

Közben hamarosan szusszanhatunk egyet, mert a hőmérséklet lassan, de folyamatosan visszaesik, a napi csúcs pénteken már csak 26 fok lehet. Jövő hétfőn talán egy kardigánt is felhúzhatunk: mivel 17 és 22 fokos tavaszra lehet számítani.

A hónap végéig nem lesz hőség

Bár a múlt hét végén sokan menekültek a strandokra a hőség elől, a Balatonhoz azért kellett elszántság, a víz ott még most is csak 17 fokos, a Velencei-tó viszont kellemes: 21 fokra melegedett.
Nagy lehűlések nincsenek kilátásban, ahogy újabb tomboló kánikula sincs a láthatáron az Időkép harmincnapos előrejelzése szerint. A legnagyobb meleget május végére mondják, a hónap utolsó hete kezdődhet 28 fokkal és tűző nappal, de előtte a hétvégén kistrandolhatjuk magunkat, ha tényleg bejön az akkorra jósolt 26-27 fok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top