Aktuális

Csak félóra lesz az út Budapesttől Balatonig

Mini Magyarországot "termesztenek" Jakabszálláson: vízből, fűből, terményekből készül a méretarányos, természetes makett, tulajdonképp egy ország alakú tanya.

A jakabszállásiaknak ezentúl ki sem kell mozdulniuk otthonról, csak pár lépés, és máris a Duna-parton, Budapesten vagy a Balatonnál lehetnek. Magyarország kicsinyített mása készül Bács-Kiskun megyében!

A 93 000 négyzetméteren, 440 millióból megvalósuló projekt azért került Jakabszállásra, mert itt sportrepülőtér működik, a kis Magyarország (vagyis Magyarkert, ahogy nevezik) így nagyszerűen megcsodálható majd a levegőből.

Csak félóra lesz az út Budapesttől Balatonig

Az ötletgazda a kecskeméti Nemes Dénes, akinek célja, hogy megteremtse Magyarország ökoközpontját. A Kis-Magyarország Botanikus Kert például 7 ezer m2 vízi élőhelyet létesít a Homokhátság egyik legszárazabb területén, Magyarország 3200 települését pedig egy-egy növény szimbolizálja majd – ezeket már ültetik – tudtuk meg a Baon.hu híradásából.

Az biztos, hogy itt érdekesebbek lesznek a földrajzórák, mint az egyhangú tantermekben, de lesz itt kalandpark, sportpálya is (természetesen csak elektromos, hibrid és alternatív üzemanyaggal működő járműveknek), sőt képzőművésztáborokat tartanak és dinoszauruszmaketteket helyeznek el a jövő évi, Föld-napi átadásig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top