Aktuális

Így takaríts meg pénzt netes vásárlásnál!

Amióta elindult a sorozat, a legtöbb levelet azzal kapcsolatban kapom, hogy jó, jó, szódabikarbóna, epeszappan és egyéb misztikus dolgok, de ezeket hol lehet beszerezni?

Jogos, hiszen már az elején azt ígértem, mindent elmondok, jöjjenek hát végre a beszerzőhelyek!
Az alapkészlet takarításhoz nagyjából így néz ki:
– Szódabikarbóna – jó, ha nagyobb kiszerelést veszünk belőle, lehet kétkilósat is kapni
– Citromsav
– Bórax
– Illóolajok közül pedig fertőtlenít többek között a teafa és a citromolaj
Mosáshoz:
– Mosószappan
– Epeszappan
– Nátrium-perkarbonát
– Mosószóda
Akinek illatra van szüksége:
– mosóparfüm

Üzletlista és tuti tippek zöld háztartáshozEzeket a szereket elsősorban bioboltokban kaphatjuk meg, mert a legtöbb ilyen helyen ma már van egy sarok a természetes tisztítószereknek. Patikában nemigen van nagyobb mennyiség, és általában drágább is. De jó, ha odafigyelünk, mert sokan meglovagolták most a „zöld trendet”, és bizony néhol jócskán túlárazzák az egyébként alapvetően olcsó cikkeket. Személyes kedvencem a Szabolcska Mihály utcában található Holdbolt. Régi és megbízható, az eladók tájékozottak, segítőkészek, kedvesek, az árak reálisak. Szintén nagyon jó a Kiss János altábornagy utcában található ZöldBolt (www. zoldbolt.hu), ott is mindent megvehetünk, valamint rengeteg hasznos és érdekes kiadvány is megtalálható náluk. Szívem legkedvesebb csücskei a szórványosan fellelhető, klasszikus háztartási boltok szintén szoktak tartani ezekből a szerekből.
Ha ilyen üzletek nem esnek útba, érdemes körülnézni az interneten is, bár ebben az esetben számolni kell a szállítási költséggel. Íme, néhány webáruház a teljesség igénye nélkül: www.kataboltja.hu; www.biopult.hu; www.bioszallito.hu
Nem mindig kell szállítási költséget fizetni, ugyanis létezik itthon egy ötletes kezdeményezés, a Zöld Hétfő, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a hónap első hétfője ingyenes szállítási nap jó pár webáruháznál. Azért zöld, mert a futár nem külön-külön rohangál az áruval, hanem egyszerre, egy körben visz ki több csomagot, és bár az akcióban részt vevő boltok listája változó, mindig találunk közte bioboltot, natúr termékeket forgalmazót. Érdemes várni ezeket a hétfőket, és feliratkozni a hírlevelükre. Ha épp nincs a kedvenc boltunk a listán, akkor sem kell elkeseredni, sok helyen van ingyenes szállítás, ha a rendelés elér bizonyos értékhatárt. Érdemes ilyenkor többen összeállni, így rögtön összejön egy nagyobb csomag.
Még egy megoldás létezik a szállítási költség csökkentésére: az úgynevezett Pick-pack pontok,
melyek listája megtalálható a www.pickpackpont. hu weboldalon (az ország 87 városában megtalálható 224 Pick Pack Pont). Ezek olyan átvevőhelyek (eredetileg újságosstandok), ahova az adott webáruház elszállítja a csomagot, és ott a megrendelő bármikor átveheti. A munkából hazamenet a metrómegállóban felkaphatjuk a mosószódánkat, és mellécsaphatunk egy Nők Lapját is. A mikroszálas kendőket a DM-ben veszem (akik a bioélelmiszereknél ár-érték arányban is szinte verhetetlenek). A legtöbb kérdést kapott mosás témához szükséges fő összetevőket (mosószappan, epeszappan) pedig a Müllerben szerzem be. Összefoglalva ez komoly logisztikának tűnik, de hamar rutinná válhat, csupán addig jelent viszonylag nagy energiabefektetést, amíg megtaláljuk a megfelelő forrásokat.

Legközelebb vásárokról és piacokról lesz szó.
okoanyu.blog.nlcafe.hu/

 

A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

Üzletlista és tuti tippek zöld háztartáshozA legfrissebb szám tartalmából: 

  • Mácsai Pál: „Nem vagyok magabiztos!”
  • Rosszak a hagyományos iskolák?
  • Varró Dani: Misi és a sport
  • Miért hűtlen a férfi?
  • Üzletlista és tuti tippek zöld háztartáshoz
  • Mitől férfi a a férfi?

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top