Aktuális

Felhőszakadás, jégeső országszerte

Megint nem igazán tudjuk, milyen évszak van: reggel verőfényes napsütés – mostanra pedig sok helyen eleredt az eső. De mi lesz a hétvégén?

záporok, zivatarok többfelé lesznek
Záporok, zivatarok többfelé lesznek

Reggel még sok helyen csodásan sütött a nap, és az ember már-már azt hihette, hogy tavasz van, május vége. Ám csalóka a dolog, hiszen délután-este már inkább októberi ősz lesz az előrejelzések szerint, emiatt országszerte elsőfokú, azaz citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Befelhősödik az ég és esni fog: záporok, zivatarok többfelé lesznek, sőt a meteorológusok jégesőt, felhőszakadást is jeleznek – van, ahol már megindult az égiháború.

Az Időkép jelentése szerint erős szél lesz a Dunántúlon és északon, de azért nem hűl le túlságosan a levegő: 22 és 29 °C között alakul a hőmérséklet országszerte.
A Köpönyeg.hu az autósokat figyelmezteti: vizes útszakaszokra, hirtelen csökkenő látástávolságra készülhetnek a sofőrök.

Csütörtökön hasonló lesz az idő: délelőtt ismét napsütés, utána viszont megnő a gomolyfelhőzet, és újra záporok, zivatarok jönnek, megerősödik a szél.

Pénteken és szombaton még marad a mindenféle csapadék és sajnos hétvégén hűvösebb is lesz – a jövő héten viszont újra meleg jön.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top