Aktuális

Az internetes tőzsdézés előnyei és buktatói

Az online tőzsdézéssel időt és pénzt takaríthatunk meg, ha okosan és körültekintően tesszük azt. Mire ügyeljünk?

Előnyök

 

Az internetes tőzsdézésnek számos előnye van, melyek közül elsőként a mobilitást és a gyorsaságot emelhetnénk ki. Amennyiben regisztrálunk valamely internetes tőzsdei kereskedési szolgáltatásra, a segítségével bármikor, bárhonnan teljesen önállóan kezelhetjük befektetéseinket. Nem kell sorban állnunk egy bankfiókban, vagyis lényegesen gyorsabban végezhetünk értékpapír-vásárlási vagy -eladási tranzakciókat – magyarázta Nyitrai Győző, az OTP Bank Értékpapír- és Vagyontervezési Szolgáltatások Főosztályának igazgatója.Az internetes tőzsdézés előnyei és buktatói

További előny, hogy ezekkel a szolgáltatásokkal többnyire úgynevezett real-time adatokhoz juthatunk, vagyis késleltetés nélkül láthatjuk az adott pillanatban aktuális árfolyamokat. Nem utolsó szempont, hogy az internetes tőzsdézéssel nemcsak időt, hanem pénzt is megtakaríthatunk, hiszen a tőzsdei megbízási díjak az online kereskedési rendszereken keresztül általában jóval kedvezőbbek, mint a bankfióki megbízási díjak. Ráadásul az internetes tőzsdei szolgáltatások segítségével az értékpapírok és a különböző tranzakciók széles köre válik elérhetővé számunkra. Az online kereskedési rendszerek segítségével olyan kimutatásokat és grafikonokat készíthetünk, amelyeket segítenek minket a megfelelő befektetési döntések meghozatalában.

Buktatók

Fontos, hogy mielőtt nekilátunk az online tőzsdei kereskedésnek, alaposan tájékozódjunk az általunk megvásárolni kívánt értékpapírokról, annak kibocsátójáról, kockázatairól, ajánlott befektetési időtávjáról. Ha bizonytalanok vagy kezdők vagyunk még a tőzsde világában, akkor érdemes inkább szakértő személyes segítségét igénybe venni.

Ahhoz, hogy interneten keresztül értékpapír-műveleteket végezhessünk, nincs szükségünk másra, mint egy értékpapírszámlára, valamint az online tőzsdei szolgáltatás igénybevételét biztosító  szerződésre, és természetesen egy internetkapcsolattal rendelkező számítógépre.

Készült a Pénziránytű Alapítvány támogatásával.
További információk a témában: www.mindennapipenzugyeink.hu, www.facbook.com/mindennapipenzugyeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top