Aktuális

11 dolog, amit szeretnénk megélni harmincéves korunkig

Kétezer évvel ezelőtt a harmincéves nők már matrónának számítottak. Manapság szerencsére csak a tizennyolc alattiak tartják őket annak.

 

1. Eldönteni, hogy gyantázunk vagy borotválunk

A kettőt kombinálni borzalmas, a szőr csak elvi opció, de legtöbbünknek még az sem. Hiába a természetesnő-doktrína, sokszor önjáró kaszálógépért imádkozunk, hogy ne kelljen magunkra venni a keratinnal vívott örök harcot.

2. Tudni, hogy mikor kell feladni

A szívósság, a kitartás a buldogmentalitás jó időben és jó helyen nagyon hasznos lehet, például amikor elhatározzuk, hogy kitúrjuk a főnököt és átvesszük a helyét a forgós székben. Egyes magánéleti, főleg férfiakat illető kérdésekben viszont vissza nem fordítható időpocsékoláshoz vezethet a döglött lovak cséplése. (Nem, olyan nincs, hogy „egyszer úgyis belém szeret”. Harmincévesen illene tudni.)

11 dolog, amit szeretnénk megélni harmincéves korunkig3. Sok pénzt feltenni a pirosra ruletten – egyedül

Egyedül bulizni, kaszinózni, utazni a legfelemelőbb dolog a világon. Ha harminc felé közelítünk és még nem tettük meg, akkor itt az ideje. A vészmadár barátnőknek nincsen igazuk: egészen biztos, hogy semmi kínos nem történik.

4. Úgy is látni magunkat, ahogyan mások látnak

A tiniket többnyire megmosolyogjuk, amikor közlik a világmegváltó terveiket, és sötétbarna kontúrceruzával körberajzolják a szájukat. Ők azt hiszik, hogy náluk kúlabb teremtményt még nem hordott hátán a föld. Harmincéves korunkra, hacsak nem vagyunk államtitkárok és szupermodellek egyszerre, akár vissza is vehetünk, hogy ne röhögjenek ki.

5. Megtanulni szakítani

Szakítani kellemetlen, de ha eljutunk arra a szintre, hogy hagyjuk, hogy a fogorvos és a nőgyógyász turkáljon bennünk, akkor ezt is túl lehet élni. Van olyan, hogy már régen nem járunk együtt a pasinkkal, csak ő még nem tudja. Sunyizunk, veszekedéseket provokálunk, mindenfelé kikacsintunk, és várjuk, hogy a másik fél mikor lép le? Ne már.

6. Egy tökéletes ruhával rendelkezni

Ha egy óra múlva érkezik álmaink pasija, vagy véletlenül a kormányfővel kell flancos társaságban szocializálódnunk, majdnem mindennél fontosabb, hogy legyen egy olyan tökéletesen szabott, jó anyagú ruhánk, ami jobb bármilyen ÚJ ruhánál is. A többi igazából gyerekjáték.

11 dolog, amit szeretnénk megélni harmincéves korunkig7. Saját kanapét venni

Ha nincs saját lakásunk, akkor tudjuk, hogy minden albérlet leggyengébb pontja a kanapé. ízléstelen mintás, műbársony rozsdaszínű, esetleg mohazöld, csíkos-koszos ikeás stb. El lehet lenni ezeken is, de felnőttkorban már dukál egy olyan, amit nem szégyellünk senki előtt, és más még nem szeretkezett rajta.

8. Megcsókolni egy idegent

Lehetőleg olyat, akivel nem értjük egymás nyelvét, legalábbis fogalmi szinten nem. Nagyon fiatalon még nem szabad ilyeneket csinálni, öregen pedig már kínos, de hát egyszer az életben ki kell próbálni.

9. Gátlástalanul szeretkezni

A dolgot, amire gondolunk, megnevezhetnénk másképpen is, talán kifejezőbben, de úgyis tudjuk, hogy mire gondolunk. Akkor is, ha már képesek vagyunk rá, és akkor is, ha még nem, de behúzott hassal szeretkezni komoly izommunkát kíván, amit harminc után, már fáradó és rozoga testtel nyugodtan fordíthatunk másra is.

10. Vállalható önéletrajzzal rendelkezni

Valószínűleg már öt-tíz éve dolgozunk, úgyhogy semmi nem indokolja, hogy össze-vissza hazudozzunk arról, hogy hol vagyunk, milyen pozícióban, és egyébként is pontosan mit jelent a társalgási szintű orosztudás.

11 dolog, amit szeretnénk megélni harmincéves korunkig11. Elfogadni a testünket

A természet nagy igazságtalansága, hogy ebben van, akinek könnyebb dolga lesz, van, akinek nehezebb: nem születhetünk mindannyian Giselle-nek és eljön az idő, amikor bele kell nyugodnunk, hogy a bokánk, a csípőnk és a mellünk mérete nem fog megváltozni, vagy ha mégis, akkor valószínűleg hátrányára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top