Aktuális

Budapest legjobb teraszai

A remélhetőleg forró nyárban vízpartra vágyunk. S ha nincs is lehetőségünk szabadságot kivenni, a nyári délutánokat, estéket egy öreg fa árnyékában ücsörögve, színes lampionok között, a Dunát bámulva és limonádét szürcsölgetve is eltölthetjük Budapest kevés igazi szabadtéri szórakozóhelyeinek egyikén.

Budapest legjobb teraszaiMargitsziget
Nappal: futóterep, traccspartik helyszíne, kutyasétaközpont. Amikor beesteledik, szórakozónegyeddé változik. A Duna-parti kávézók között találhatunk DJ-vel, tánctérrel felszereltet (pl. a Csa-csa-csa), de csendesebb, beszélgetősebb helyeket is. A Holdudvar pedig nemcsak a turistákat, a helyieket is csábítja.

Millenáris Park
A Millenáris nem csak akkor tökéletes célpont, ha épp valamelyik nemzetközi szupersztárt szeretnénk élőben látni. A folyamatosan ápolt, rendben tartott füves területek világ-, nép- és könnyűzenei koncerteknek adnak helyet, de érdemes egy-egy gyerekszínházi előadásra is ellátogatnunk.

Volt egyszer egy Tabán
Pest legendás szórakozóhelye volt a Tabán. Az úgynevezett „nagy generáció” tagjai közül szinte mindenki fellépett ott, aki csak egy kicsit is számított a magyar könnyűzenei életben. Az LGT Gyere, gyere ki a hegyoldalba! című dalát például éppen a békés tabáni majális ihlette. A fesztivált 1968-ban rendezték meg először… És bár már nem egészen ugyanaz, mint volt, egyszer-egyszer azért érdemes kilátogatni.

Kopaszi gát
A forró napokon a legjobb célpont. Egymást érik a strandok, kávézók és éttermek. A játszótereken a napos hétvégéken fiatal zenészek és bohócok szórakoztatják a gyerekeket. A bejárat közelében található Kölyök-öböl remek játszóterep. Közép-Európa egyetlen fából készült mozgásfejlesztő játékházában biztosan jól fogja érezni magát csemeténk – ezt a csiri-biri torna, mesecsoport és bábszínházi előadások is garantálják.

Duna-party
Ha hekkre, lángosra és egy kis strandélményre vágyunk, a Római-part felé vehetjük az irányt – de ha sportosabb napot tartunk, a Duna-parton végigfutó bicikliút mentén több kellemes pihenőhelyet is találhatunk. Például remek atmoszférájú a Duna-party, ahol két kiselejtezett, londoni emeletes busz tölti be a pult szerepét.

Akvárium
A Gödör klub helyén megnyílt Akvárium nem sokat változtatott a jól bevált recepten: a tűző nap
elől az árnyas lépcsőkön elhelyezett asztalokhoz menekülhetnek az Erzsébet téri járókelők egy frissítő italra. Nem akármilyen élmény a Belváros szívében leheveredni a park füvére; a kis tó partja igazi oázis a gőzölgő betonrengetegben.

Városliget
A liget Budapest legnagyobb zöldterülete. Természetes, ha a Vidámpark, cirkusz, Állatkert előtt-után a család egy fagylalt vagy jegeskávé mellett szeretne megpihenni. Erre keresve sem találhatnánk alkalmasabb helyet, mint a Műjégpályával szemben, a liget mélyén megbúvó, afféle elvarázsolt szigetként működő „Kertem”-et.

Budapest, a kávéházak városa
A teraszok utcája kétségtelenül a Ráday, egymást érik itt a kávézók, éttermek, sörözők, galériák, cukrászdák; azt, hogy hova ülünk le, csak ízlésünk és pénztárcánk szabja meg. A belváros egyébként sem szűkölködik a „kiülősökben”: például a Liszt Ferenc tér és a Corvin Udvar környékén. És ne feledkezzünk meg a romkocsmákról sem!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top