Aktuális

Extrém UV sugárzás jön

A normál bőrűek ma negyedóra alatt leéghetnek. Holnapra piros riasztást adtak ki az ország több részére a fokozódó kánikula miatt.

Extrém UV-sugárzás jönHétfőre sárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország egész területére, mivel tartósan 25 fok fölött maradhat a napi középhőmérséklet. Holnapra fokozódik a helyzet, az ország középső és keleti részén élőket már piros jelzéssel figyelmeztetik arra, hogy 27 foknál is magasabb lehet a napi átlag.

Ha a meleg nem volna elég, ma a nap is erősen szúr, hétfőn extrém, azaz 8,2-es UV-B sugárzás várható. Ez azt jelenti, hogy egy normál bőrű ember 15-20 perc alatt lepirul, ha nem védi magát, úgyhogy naptejet, kalapot és napszemüveget vegyünk magunkhoz, ha sokat leszünk napon. Esőre most nem kell számítanunk, csak egy kis enyhítő szélre az ország középső részén, éjszakára 12 és 19 fok közé hűl le a levegő.

A hét további részében is marad a napos, száraz nyaralóidő, a legmagasabb nappali hőmérséklet 36 fok lehet. Éjszakára egyre kevésbé hűl majd le a levegő, pénteken este 17–23 fok várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top