Aktuális

A kanapén szurkolunk

A szurkolás élményében és mikéntjében is óriási szerepe van a televíziónak, vallják a szakemberek.

Szurkolni jó, ezzel mindenki könnyen egyetérthet. Nem csoda, hiszen fontos pszichológiai igényt elégít ki: „Amikor szurkolunk, egyik fontos lelki vágyunk teljesül: feloldódunk egy közösségben” – állítja Kovács Kriszta sportpszichológus. A modern közvetítői megoldások elterjedésével és a csatornák számának ugrásszerű megnövekedésével pedig ez az élmény otthon, a kanapénkon is magával ragadhat bennünket.

A kanapén szurkolunk

 

„A tévé újfajta szurkolói magatartást alakított ki: a közvetítéseknek köszönhetően nemcsak a stadionban, hanem egy pubban, vagy például egy város főterén is együtt szurkolnak az emberek. Ezekben a közösségekben sok olyan ember is a szurkolás – és ezáltal a sport – részese lesz, aki amúgy otthon, egyedül nem nézné meg a meccset” – mondja Gundel Takács Gábor. A népszerű műsorvezető szerint a tévé a szurkolás formáira is hatással van: „Csak egy példa: 1986-ban Mexikóban rendezték a labdarúgó-világbajnokságot. Az ottani szurkolók szokása volt a hullámzás, ami azóta mexikói hullám néven terjedt el az egész világon. Televízió nélkül ez nem történt volna meg.”

Még nem késő: szurkoljon Ön is, legyen igazi rajongó, kövesse a foci-Eb-t a T-Home www.igazirajongok.hu oldalán!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top