Aktuális

Sztárkézilabdásunk a cipőjébe hímeztette lánya nevét

Nagy László, az olimpiai kézilabda-válogatott átlövője lánya nevének varázserejében és a mezszámában bízik, feleségének az is elég, ha a meccs után adhatnak lányával egy-egy puszit a klasszisnak. Laci ma játszik, a család már Londonban van.

Sztárkézilabdásunk a cipőjébe hímeztette lánya nevétA férfi kézilabdacsapat átlövőjének, Nagy Lászlónak négy családtagja is a lelátóról szurkol minden meccsen. Laci felesége, Nagy Erika, kislányuk, az ötéves Debóra, illetve az ő keresztmamája és lánya utazott szombaton a brit fővárosba, indulásuk előtt beszélgettünk.
– Négyen repülünk Londonba, s minden mérkőzésen, még az este nyolc után kezdődőeken is a helyszínen szurkolunk Lacikának és a csapatnak – mondta az NLCafénak Nagy Erika. – Közvetlenül a meccs előtt már nem szoktunk beszélni, de aznap még általában igen. Nagyon nehéz lesz a dánok elleni első meccs, hiszen Európa egyik legerősebb bajnoksága az övék. Ugyanakkor a labda gömbölyű – ahogy mondani szokták – semmiképp nem szabad a fiúknak feltett kézzel megadniuk magukat. Hinniük kell, hogy verhető az ellenfél.

Erika nem csupán azért beszél ilyen „beavatottként” a párja sportjáról, mert férje az egyik legjobb európai játékos, de azért is, mert korábban az élvonalbeli Budapest Spartacusban maga is kézilabdázott.
A magyar csapat klasszisának egyébként minden lépésére rajta kívül a kislánya vigyáz.
– Laci belevarratta a „Debóra 19” feliratot azokba a cipőibe, amikben Londonban pályára lép – mondja Erika –, a kislányunk neve melletti szám pedig a mezszáma – ez az ő kabalája Londonban.
De mennyit találkozhat egy élsportoló a világ legnagyobb sportünnepén feleségével, gyermekével?
– A párom és a csapat az olimpiai faluban lakik majd – mondja Erika. – Hogy mi mennyit és mikor találkozhatunk, az lényegében Mocsai Lajos szövetségi kapitányon múlik. De nekünk annyi is elég, ha a meccsek végén egy-egy puszit adhatunk neki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top