Aktuális

Nekünk 7 aranyérem kell!

Büszkék vagyunk rájuk, szeretjük, becsüljük őket – és azt szeretnénk, hogy legalább heten legyenek az olimpiai aranyérmeseink!
Cseh László és Berki Krisztián
Cseh László és Berki Krisztián

Szilágyi Áron kardozó nemcsak akkor volt szívdöglesztő, amikor megnyerte az első magyar olimpiai aranyat, hanem akkor is, amikor szerényen fogadta a repülőtéren a gratulációkat. Örültünk Gyurta Dani aranyának és persze Berki Krisztiánnak is drukkoltunk nagyon-nagyon, és bejött. 

Pont ennyi aranyérmet, vagyis hármat vártak a legpesszimistább magyarok. Pedig már négynél tartunk, mert Pars Krisztián kalapácsvető megszerezte a negyedik legfényesebben csillogót is. Hurrá!

Ám ez még mindig kevés nekünk, úgy tűnik…

Átlagosan 7 aranyérmet várunk mi, magyarok egy friss Tárki-kutatás szerint. Ez igen bizakodó attitűdnek számít számít, úgy tűnik, nem a legutóbbi, pekingi olimpiából indulunk ki, ahol 3 első helyig jutottunk.
 
A várakozásokban egyébként a budapestiek visszafogottabbak, ők csak  6,4 aranyérmet várnak, míg a kis településeken élők legalább 7,2-t. Részünkről nem lennénk telhetetlenek, de reméljük, hogy nem állunk meg a négynél, hiszen bőven van még magyar éremesélyes Londonban. Ott vannak a bajnok kajak-kenusaink vagy a kézilabdások, és persze a vízilabdások, akik az előző három olimpiát zsinórban megnyerték. Vajon csobban-e ruhástól a medencében negyedszerre is Kemény Dénes?

Nekünk 7 aranyérem kell!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top