Aktuális

“Pincér, fizetnék. Az összes vendég ebédjét”

A gyermekeivel ebédelő nő az étterem többi vendégének számláját is kifizette, majd távozott. Csak úgy, hogy örüljenek.

Az összes vendég számláját állta az anyukaA kaliforniai Sacramento városának egyik éttermébe tért be pár napja egy harmincas éveiben járó nő a két gyerekével. Megebédeltek, majd az asszony hívta az étterem vezetőjét, és közölte vele, hogy fizetni szeretne, azonban nemcsak a saját számláját rendezné, hanem az épp az étteremben tartózkodó többi vendégét is. 

„Megkérdeztem: biztos benne? Azt mondta, igen. Erre én azt válaszoltam: sokba fog kerülni” – emlékezett vissza az esetre egy amerikai tévécsatorna riportjában az étterem vezetője, aki bár 40 éve van a szakmában, ilyesmivel még nem találkozott. A számla nagyjából 300 dollár volt, amihez a nő még hozzácsapott 40 dollár borravalót is, így átszámítva mintegy 80 000 forintot fizetett, és azt kérte, hogy csak a távozása után szóljanak a többi vendégnek, hogy állta a cechet.

„Nagyon szép volt és nagyon szerény” – emlékezett vissza a nőre az étteremvezető, ennél többet azonban ő sem tudott mondani róla, így nem derült ki az sem, hogy vajon ki lehetett a titokzatos nő, és mi indította a jó cselekedetre. Lehet, hogy egész egyszerűen csak örömet akart okozni másoknak.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top