Aktuális

Lovaglást kapott ajándékba a nagymamájánál élő fiú

Édesanyjuk egyedül neveli az Eszterhai fiúkat, most csak a nagymama tud nekik szállást adni. Zsolt lovagolni vágyott – olvasónk teljesítette a kívánságát.

„Szeretnék versenylovak között lenni és találkozni Overdose-zal, a magyar csodalóval” – írta nekünk Tiszadobról a hetedikes Eszterhai Zsolt, amikor meghirdettük a Nők Lapja Café jótékonysági akcióját, a 33 kívánságot.
A fiú szülei elváltak, az édesanya nehéz körülmények között él, ezért a három fiú a nagymamával lakik.

További fotókért kattints a képre
További fotókért kattints a képre!

Zsolt kérésére olvasónk, Székely Éva írt nekünk: „Jómagam is lovas vagyok, egy gyönyörű szép angol telivér tulajdonosa, húgom pedig az Alagi Versenyló Tréningközpontban dolgozik, mint lovas, zsoké, náluk van Overdose. Ágnes a nemzeti vágta döntőjén is szerepelt, a legjobb 5 lovas között volt. Szívesen vendégül látnánk Zsoltot, hiszen nagyon jól tudjuk, hogy milyen vágyakozni a lovak után, és milyen jó érzés, amikor végre a közelükben lehet az ember. Szeretném Zsoltnak ezt az élményt megadni, hogy az a nap hosszú időre feltöltse őt, és jó érzéssel gondoljon rá.”

Így történt, hogy a hétvégén Éva hajnali háromkor kelt, és útnak indult Tiszadob felé. Hét óra körül már ébren fogadta őt a család, sőt Zsolt nagymamája sütött-főzött, úgy várta a vendéget.

A kisfiú bemutatta Évának legújabb „barátját”. Lovat nem kaphatott, de egy birkát tudtak venni neki. Mint egy kiskutya, úgy követi gazdáját mindenhova. Végül Zsolt, a testvére, Gergő, és édesanyjuk ült be a kocsiba, hogy legközelebb Dunakeszi-Alagon álljanak meg. „Először az istállókhoz mentünk, végignéztük a lovakat – meséli Éva –, a húgom barátnője, Szuly Edina kalauzolt minket. Aztán kimentünk a pályára, megnéztünk egy edzést; versenynapra készültek a lovak. A fiúknak nagy élmény volt testközelből látni, hogyan vágtáznak.”
Zsolt fel is ülhetett egy versenylóra, persze csak egy fotó erejéig. Overdose is a közelükben volt, de mivel gyengélkedett, ezúttal csak társát, az év derbylovát, Ostinatót tudták megnézni. Éva húga, Szendrei Balogh Ágnes sokat mesélt nekik a versenyekről, de az is kiderült, hogy Zsolti igen sokat tud a lovakról.

Lovaglást kapott ajándékba a nagymamájánál élő fiú

Déltájban egy gyorsétterem gyorsebédje következett – a két fiú azon tanakodott, melyik játékkal kiegészített menüt válasszák: milyen ajándéknak örülne otthon az öccsük.
Zsolt eggyel komolyabb ajándékot kapott olvasónktól: választhatott egy ostort a lovasboltból, aztán meglátogatták Éva saját lovát, egy 17 éves telivért. itt már hosszabban lovagolhattak a srácok, este fél nyolckor alig lehetett elindulni velük. „Sok gyerek megfordul nálunk, de ilyen kitartó fiúkat ritkán látni!” – mondja Éva. Késő éjszaka értek Tiszadobra, a legkisebb testvér futott eléjük. Pár perc múlva már gyorséttermi sült krumplit rágcsált – testvérei félretettek neki ebédkor egy adagot a sajátjukból…

33 kívánság: Olvasónk álomnapot szervezett a májátültetett kisfiúnak

33 kívánság: Laura eljutott a csokimennyországba

33 kívánság: Traktort vezethetett a nehéz sorsú kisfiú

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top