Aktuális

Kis hűvösre nagy meleg jön

Csak látszólag van vége a nyárnak, valójában meleg jön és még melegebb.

Most már, hogy érezzük a vesztünket, vagyis azt, hogy visszavonhatatlanul vége a nyárnak, inkább azért drukkolunk, hogy szeptemberben minél tovább tartson a napsütéses nyárutó.

Kis hűvösre nagy meleg jön

Egész jól állunk az ügyben: ma például bár felhősen indultunk, egyre többfelé süt ki a nap, legtovább a keleti határszélen, illetve a Duna-Tisza közén marad borult az ég. Később fátyolfelhős, napos időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Lesz viszont szél: az északi, északnyugati többfelé megerősödik, a Dunántúlon és északkeleten, valamint zivatarok környezetében olykor viharrá erősödik. 21 és 26 fok között valószínű a legmagasabb hőmérséklet: egészen baráti.

A hétvége még jobb lesz: napos idő várható, szombaton 28, vasárnap akár 29 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet. Kis szél is lesz, de az talán kimondottan jó a meleg mellé. Eső semmi: lehet kirándulni (és hasonlók). A vasárnapi nap lesz a melegebb – ha esetleg választani kellene.

A Tiszában még mindig kevés a víz, és az előrejelzések alapján várható elhúzódó esőmentes időjárás hatására még kevesebb lehet, úgyhogy a mezőgazdaság aggódik. A Balaton-felvidéken viszont már szüretelnek – kíváncsian várjuk az eredményt. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top