Aktuális

“Őrültség futóversenyt rendezni egy lombikkezelésért”

Futóversenyt rendeztek meddő pároknak, hogy lombikbébi-kezelést sorsoljanak ki köztük. Winkler Nóra különvéleménye.

A hír: Hogy szülők lehessenek, azért futottak a meddő párok egy bizarr versenyen. A legszerencsésebbek lombikbébi-kezelést nyertek.

Winkler Nóra véleménye: A lovakat lelövik, ugye? Biztos vagyok benne, hogy sokan látták az Oscar-díjjal is jutalmazott kultuszfilmet, melyet Sydney Pollack rendezett 1969-ben. ‘32-ben, Amerikában játszódik a történet, szereplői a gazdasági válságban nyomasztódnak. Sokféle indítékkal, de általában utolsó reménységként beneveznek egy hatnapos táncversenyre. Éjjel-nappal táncolnak, egyre elkeseredettebben, kimerülten, méltóságukat elvesztve próbálnak túlélni, számunkra pedig világos lesz, itt senkit se pusztán a nyeremény mozgat, itt az életről van szó, ez a tét, ez az, amit senki akar feladni. Aki kiesik, így nemcsak a táncban, szimbolikusan egész léte tekintetében vesztesnek minősül.

Megrázó film, ahogy ez a friss futóversenyes hír is az, vagy inkább dermesztő. Kinek jutott ez eszébe? Mi a többlet abból, ha meddő nők futnak? Lenne valamilyen egészséges életmódra buzdító felhangja? Vagy csak kellett, hogy demonstrálják, de, de, de, ők mindent megtesznek azért, hogy gyerekük születhessen? Kellett, hogy szemtanúk előtt nekifussanak valamilyen próbatételnek, hogy ország-világ lássa elszántságukat? Logikus. Az eddigieket ugyanis nem láttuk! Honnan is tudhatnánk, hogy ők valóban akarták a gyereket? Eléggé és rendesen, ráadásul. Jól hőmérőztek? Figyelték a termékeny napjaikat? Igen? Bárki mondhatja. Inkább vegyenek futócipőt, és ugorjanak neki az 5 kilométernek. Végre mindenki megismerheti őket, nyilvánosan nézhetik, lám, lám, ők azok, akik sokat próbálkoztak, de semmi!

Ezt bárki végiggondolta? Bárki normális jóérzésű ember komolyan áldását adta erre? Bravó. Mindenki fut, de amúgy hiába, hisz valamennyien részt vesznek a sorsolásban, ahol esélyt nyernek egy gyerekre. Annyira ízléses! Tekintsük ezt jégtörőnek, jöjjenek a májátültetésre váró gyerekek, ritka vércsoportból vérátömlesztésre szorulók és a művesések. Induljon megannyi futó- vagy úszóverseny, sőt lehetnének sárban kúszások is! Na, ki bír ki egy légiósedzést?  A kombinációk száma végtelen, aki komolyan gondolja, csak nem futamodik meg.

Winkler Nóra: „Ciki, hogy cikizik olimpikonjaikat az amerikaiak”
Winkler Nóra: „A sorsnak megbocsátanám, egy másik embernek nem”
Winkler Nóra: Nincs jogunk megérinteni egy várandós nő hasát?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top