Aktuális

Gondolkodjunk jövő időben!

Ha előre tudtam volna... Ismerős gondolat? Pedig van, amit tudhatunk: egyszer nyugdíjasok leszünk, a gyerekek továbbtanulása költséges, a család gyarapodik, és kinőjük a lakást. És van, amit nem láthatunk előre: elveszíthetjük az állásunkat, vagy megbetegedhetünk. Mindegyik esetben pénzre lesz szükségünk. Félre kellene tenni. De hogyan? Mikor kezdjük el? Válaszok Kósa Zoltántól, az AXA Biztosító vezérigazgatójától.

 

Tényleg olyan fontos az öngondoskodás, mint amilyen gyakran hallunk róla manapság?

Nem fontos, hanem egyszerűen elengedhetetlen. Az öngondoskodás azt jelenti, hogy anyagilag felkészülünk a magunk vagy családunk élethelyzetében bekövetkező változásokra. Ha valaki szeretné például nyugdíjas korában megközelíteni jelenlegi életszínvonalát, ma már nem számíthat kizárólag az állami nyugdíjra.

De honnan tudjuk, hogy a szorgalmasan gyűjtött megtakarításunk biztonságban van?

Egy világviszonylatban is nagy, jelentős vagyont kezelő vállalatra nyugodtan rábízhatjuk a pénzünket. Az AXA Csoport a világ egyik vezető biztosítási és vagyonkezelési szolgáltatója: 57 országban több mint százmillió ügyfél pénzügyi biztonságáról gondoskodik. Az AXA kezelt vagyona 2011 végén 1 069 milliárd eurót tett ki, ami a jelenlegi árfolyamon több mint tízszerese hazánk államadósságának!

Milyen konkrét megoldást kínálnak azoknak, akik tennének jövőbeli anyagi biztonságukért?

A leginkább érintett a harmincas-negyvenes korosztály. Számukra újítottuk meg a befektetési egységekhez kötött Univerzum életbiztosításunkat. Ez élet-, baleset- és egészségbiztosítási fedezetet is kínál, akár a család minden tagja számára, így váratlan helyzetben is segítséget jelent. A rendszeresen befizetett díjakat pedig az AXA szakemberei gyarapítják. Tehát befektetés és biztosítás egyben.

De hogyan lehet hosszú távra tervezni, számolni a váratlan helyzetekkel manapság?

Az Univerzum rugalmassága révén képes reagálni az ügyfél életében bekövetkező változásokra: a biztosítási díjat lehet csökkenteni, növelni, szüneteltetni, és mód van eseti befizetésre vagy pénzkivonásra is, ha úgy hozza az élet. Érdemes tehát havonta félretenni, ami nem olyan megterhelő, ám később jelentős összegre rúghat. Ráadásul a rendszeres megtakarítást az AXA a tartam során egyre növekvő mértékű hűségbónusszal jutalmazza.

Mit kell még átgondolni a döntés előtt?

Például azt, hogy milyen célra takarékoskodunk? Konkrét terveink vannak, vagy csak biztonsági tartalékot szeretnénk? Tudunk-e rendszeresen félretenni, vagy egy egyszeri összeggel rendelkezünk?  A döntést az AXA Money & More Pénzügyi Tanácsadó Zrt. szakemberei, valamint az AXA Biztosító tanácsadói egyedi és hosszú távú pénzügyi tervezéssel segítik.

 

 

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top