Aktuális

Állami gondozottak a sérült emberekért

Sérült emberek, egy gyermekotthon gondozottjai és lelkes helyi önkéntesek fogtak össze a hétvégén azért, hogy rendbe tegyék azt az újbudai telket, amelyen a város első önsegítő közösségi otthona fog felépülni.

Állami gondozottak a sérült emberekértFogyatékos emberek és épek, fiatalok és idősek, helyiek és nem a környéken lakók, közel százan vették fel a hétvégén a munkakesztyűt azért, hogy Újbudán, a Mikes Kelemen utca 10–12. szám alatt található elvadult növényzettel és limlommal teli telket rendbe tegyék. A tereprendezés azért vált fontossá, hogy mielőbb megkezdődhessen a gyermekeket nevelő családok és sérült emberek önsegítő központjának felépítése, mely a város első ilyen intézménye lehet.

A kezdeményezéshez a környéken lakókon kívül csatlakozott a Kossuth Lajos Gyermekotthon és Általános Iskola is. Itt többségében olyan gyerekek laknak, akiket szülei elhanyagoltak, vagy önként mondtak le róluk, és akik most tíz önkéntessel bizonyították, hogy ők is tudnak értéket átadni a közösségnek, ahol élnek.

Állami gondozottak a sérült emberekértA Nem Adom Fel Alapítvány által megálmodott lakóotthon célja, hogy lakhatást biztosítson olyan családoknak, amelyeknek egyik tagja sérült, és akik így egy közösséget alkotva, egymást segítve „akadálymentesíthetik” az életüket. A sérült gyermeket nevelő szülők elmondása alapján nagyon hasznos a közös egymás mellett élés, hiszen saját példájuk alapján ismerik azt, hogy mit él meg a másik ember, és nemcsak saját aktuális gondjaik megoldásához tudnak segítséget kérni, hanem ők maguk is segítséget tudnak nyújtani egymásnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top