Aktuális

Féláron árulják a megváltást a neten

A beharangozott világvége előtt még épp időben érkezett ez az akciós ajánlat egy olasz templomtól. A bevételeket jótékony célra fordítanák.

Féláron árulják a megváltást a netenEgy orosz kuponoldal rendhagyó akciót hirdetett meg, ötvenszázalékos kedvezménnyel lehet hozzájutni náluk a katolikus egyház bűnbocsánatához, írja a lifenews.ru. Ez hasonló a középkori búcsúcédulákhoz, amikor vezeklés helyett pénzért is feloldozást lehetett nyerni, de ennek a gyakorlatnak még a 16. században véget vetettek.

Most egy kis olasz templom papjai mégis azt ajánlják, hogy 3500 forint ellenében imádkoznak a bűnösökért. Egy ember csak egy kupont vehet magának, viszont a szeretteit is megajándékozhatja vele.

A szervezők abban bíznak, hogy az állítólagos világvége előtt milliók fogynak majd a megváltó kuponokból, de egyelőre csak 110 vevő harapott rá az ajánlatra. Igaz, az oroszok többsége az ortodox egyház hívője. Hozzá kell tenni, hogy ha igazat állít a kuponoldal ügyvezetője, és nem vicc az egész, akkor nem a nyerészkedés a céljuk: a teljes bevételt jótékony célokra fordítják, hiszen a jó cselekedetek is hozzásegítenek a megváltáshoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top