Aktuális

A felnőttek negyede egy 9 éves szintjén áll matekból

Jócskán akadnak, akiknek a közüzemi számlák értelmezése és a százalékszámítás is problémákat okoz.

 

Neked megy a matek?
Neked megy a matek?

Egy friss felmérés szerint a felnőtt emberek negyede nagyjából olyan vagy annál is gyengébb matematikai ismeretekkel rendelkezik, mint egy kilenc éves gyerek. Ezeknek az embereknek gyakran még az is nehézséget okoz, hogy a közüzemi számláikat értelmezni tudják.

A 7200 ember bevonásával készült kutatás fényt derített arra a tényre is, hogy a munkaképes lakosság 49 százaléka legfeljebb általános iskolai matektudással rendelkezik. Döbbenetesen sokaknak jelent problémát az egyszerű százalékszámítás, de még a vasúti menetrendek használata is.

A jelentés szerint ráadásul a felnőttek 15 százalékának nem csupán a matematikai ismeretei hiányosak, de írni-olvasni is csak nehézkesen tudnak.

 

ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

A felnőttek negyede egy 9 éves szintjén áll matekból

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top