Aktuális

Megjön a hó hétvégére

Sajnos egy darabig nem süt ki a nap, de ne hagyd, hogy ez a borongós idő elvegye a jókedved!

Nyakunkon a karácsony és egész héten kísért bennünket ez a borongós, szürke idő. Szerdán sem lesz ez másként: a középső és a nyugati tájakon eshet az eső vagy egy kis havas eső, a magasabban fekvő területeken még akár hó is. A hőmérséklet kora délután általában 1 és 6, késő este -2 és +3 fok között lehet az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint.

Megjön a hó hétvégéreCsütörtökön aztán a Nyugat-Dunántúlon kisüthet a nap, de máshol marad a borongós szürkeség, amit talán a mézeskalácsok fahéjillata elűz.  Szerencsére nagy fagyokra sem kell számítani, nappal 5 fok körül alakul a hőmérséklet. Pénteken aztán jön a hó, szinte az egész országban kell hószállingózásra, havazásra számítani.

Bánhegyi Marianna, a MeteoKlinika meteogyógyásza felhívja a figyelmet, hogy a napok óta tartó szürke, egyhangú időjárás fokozhatja a rosszkedvet, erősödhet a depresszióra való hajlam. „A napi rendszerességgel végzett testmozgás erősíti az immunrendszerünket, amire most nagy szükségünk van, hiszen a nyirkos időjárás kedvez a meghűléses betegségek kialakulásának” – magyarázza Marianna. De aki nem megy sok ember közé, a kórokozókat elűzheti egy jó fokhagymás pirítóssal, vagy ha illatosabb dologra vágyik, a  pihentető alváshoz vegyen egy jó, meleg levendulás fürdőt.

Nincs kedved kimenni a hidegbe? Játssz a Nők Lapja Café téli játékaival!

keretes cikk - vak
ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top