Aktuális

Divatból hordják a hamis fogszabályzót

Szabályos fogsorukra tesznek fogszabályzót az ázsiai fiatalok. Nem zavarja őket, hogy az egészségüket veszélyeztetik.
Veszélyes divat
Veszélyes divat

Kínában, Indonéziában és Thaiföldön új divat ütötte fel a fejét a tinédzserek és a fiatal felnőttek körében: kiegészítő gyanánt hordanak fogszabályzót olyanok is, akiknek egyáltalán nincs rá szükségük.

A piacot elárasztották a hamis fogszabályzók, melyek felhelyezve teljesen úgy néznek ki, akár az igaziak. A legtrendibbek a színes modellek, de kaphatók például Hello Kitty vagy Miki egér figurával díszített darabok is, nagyjából 15–20 000 forintnak megfelelő összegért.

Az orvosok azonban arra figyelmeztetnek, hogy a hamis fogszabályzók viselése kimondottan veszélyes, ugyanis fogszuvasodásához vagy súlyos fertőzések, szájfekélyek kialakulásához vezethet. A thaiföldi kormány már be is tiltotta a hamis fogszabályzók behozatalát, gyártását és értékesítését, ám az árusokat ez nem tartja vissza, a kiegészítő a feketepiacon továbbra is beszerezhető.

 

Mindenhol veled leszünk: megjelent a Nők Lapja Café mobilalkalmazása

mobil dobozMit ígér a horoszkópod aznapra, ki villantotta a legtrendibb ruhát a vörös szőnyegen, jól jönne egy klassz recept ebédre? Ezentúl nem kell gép elé ülnöd, hogy mindezt elolvashasd itt nálunk, mert az új Nők Lapja Café alkalmazással akár a buszon ülve vagy sorban állva, de a reggeli kávéd mellett is átböngészheted híreinket!

– Itt töltheted le az alkalmazást iPhone-ra!
– Itt töltheted le az alkalmazást Android mobilra!

Itt töltheted le az alkalmazást A Windows Phone-ra!

További részleteket és letöltési segítséget itt találsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top