Aktuális

Tovább tart a –15 fokos hideg

Pornóapátiban volt a leghidegebb éjszaka, ott –14,6 fokot mértek

Eddig tart a -15 fokos hidegAz Időkép közleménye szerint a Kisalföld térségében többfelé mértek –13 és –14°C közötti értékeket tegnap éjjel, ám a legalacsonyabb értéket az osztrák határ mellett, Pornóapátiban található műszer rögzítette: ott egészen –14,6 fokig csökkent pénteken éjszaka a hőmérséklet.

Az országban mindenütt fagyott, és ez szombaton napközben is így marad: a legtöbb helyen délután is fagypont alatt marad a hőmérséklet. Vasárnap hajnalban is hasonlóan hideg várható, északon–északnyugaton a hóval borított területeken akár –10, –15 fok közé hűlhet majd a levegő.

Eközben javult a helyzet a hóval borított megyékben is, annak ellenére, hogy továbbra is vannak lezárt útszakaszok Vas megyében. „A szél a kora hajnali órákban megszűnt, de vannak olyan utak, amelyeket csak hómaróval, nagyon lassan tudnak felszabadítani” – mondta el szombat reggel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei diszpécsere.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top