Aktuális

Csak szupererkölcsös tanárok oktathatnak az általánosokban

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete azt javasolja, hogy erkölcstan tantárgy oktatására csak "erős hivatástudattal rendelkező és feddhetetlen életmódot folytató pedagógusokat lehessen alkalmazni".

Csak szuper erkölcsös tanárok oktathatnak az általánosokbanSzeptemberben indul a hit- és erkölcstan-oktatás az állami iskolák első és ötödik évfolyamain. A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete csak olyanokat szeretne látni a katedrán, akik „példás családi életet élnek, nem elváltak, nem élnek élettársi kapcsolatban, és legalább egy házasságban született gyermeket nevelnek (vagy örökbe fogadtak)”. Ez még azonban kevés ahhoz, hogy valaki megugorja a lécet. Erkölcstant csak az taníthat a nyilatkozó szülők szerint, aki nem dohányzik, nem alkoholizál, „mentes a szexuális aberrációktól, otthonukban sem néznek szexfilmeket”. A szervezet szerint a pedagógusok életviteléről alapos környezettanulmányt kell készíteni, és nem elég a módszertani, elméleti felkészültség, illetve a „gyorstalpaló tanfolyamok” elvégzése.

Az általános iskoláknak minden év május 20-áig fel kell mérniük, hogy a tanuló melyik egyház által szervezett hit- és erkölcstanórán, vagy – az állami általános iskolában – kötelező erkölcstanórán kíván-e részt venni. Kérdés, hogy az indulásig sikerül-e találni kellő számú tökéletes erkölcsi példaképet a közoktatásban. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top