Aktuális

Budapest a második legromantikusabb város

Fővárosunkat ráadásul nem Párizs előzi meg a listán…

Budapest a második legromantikusabb városA Foursquare közösségi oldal a közelmúltban felmérést készített arról, hogy felhasználóik szerint melyek a világ legromantikusabb városai, illetve helyei.

A legromantikusabb városok listájára meglepő módon egyáltalán nem került fel a szerelem városaként számon tartott Párizs. Az első helyet Prága szerezte meg, rögtön utána pedig – alig 2 százaléknyi szavazattal lemaradva – Budapest következik. Fővárosunk a legjobb tíz között olyan városokat előzött meg, mint Róma, Koppenhága, Berlin, Athén, Brüsszel, Firenze, Bécs és Milánó.

A világ legromantikusabb helye az eredmények szerint egy felkapott New York-i étterem, a már nevében is költői One if by Land, Two if by Sea. A második legromantikusabb hely a párizsi Eiffel-torony, a harmadik pedig a New York-i High Line park.

A felmérésből kiderült az is, hogy az emberek általánosságban  az éttermeket tartják a legromantikusabb helyszíneknek, ezen belül is az olasz, majd a francia és az amerikai éttermeket.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top