Aktuális

Hétvégén még nem lesz tavasz

Hózáporok, szél, hajnali fagyok, itt-ott napsütéssel – tavaszi meleg helyett ez vár minket hétvégén.

Péntek reggel felvettük a kis ruhácskánkat, harisnyával, kiléptünk a világba, és döbbenten vettük észre, hogy hiába a március, itt még nincs tavasz. Sajnos felhős idő lesz, kisebb záporokra kell számítani, s ami még rosszabb, estefelé hózáporok is támadhatnak.

Hétvégén még nem lesz tavasz

Szombaton már kisüt a nap az Időkép előrejelzése szerint, bár az Alföldön gomolyfelhők rondíthatnak a napsütésbe. Szeles, hideg idő lesz, hajnalban még fagy is lehet. Vasárnap aztán újabb hidegfront érkezik, pedig mi úgy terveztük, jó idő lesz. Hajnalban mindenhol fagyhat, és 8 foknál napközben sem lesz melegebb.

Görcshajlam és intenzívebb fejfájás – ezt hozza a hidegfront az arra érzékenyeknél. „Az izomgörcsöket mérsékelhetjük, ha több magas magnéziumtartalmú ételt, például olajos magvakat, mandulát, kesudiót vagy búzakorpás péksüteményeket fogyasztunk, de ajánlott étrend-kiegészítőként is magunkhoz venni ezt a nyomelemet” – javasolja a Meteo Klinika meteogyógyásza, Bánhegyi Marianna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top