Aktuális

Először léptek ki a szabadba a kísérleti majmok

A szerencsétlen állatok életükben először látták a Napot… Megható videó.

Először léptek ki a szabadba a kísérleti majmokAz amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet januárban bejelentette, hogy korlátozzák a csimpánzokon végzett laboratóriumi kísérleteket és ennek következtében több száz kísérleti majmot küldenek „nyugdíjba”.

Az állatok egy részét a Keithville városában működő Chimp Haven állatparkba szállították, hogy ott élhessék le életük hátralévő részét. A tévéstábok is jelen voltak, amikor a csimpánzokat, akik egész eddigi életüket laboratóriumok ketreceibe zárva töltötték, először engedték ki a szabadba.

„A munkatársaink mindent megtesznek az állatok egészségéért és boldogságáért egészen az életük végéig. Nagyobb csoportokba engedtük őket, hogy kiválaszthassák, mely fajtársaikkal szeretnének kapcsolatba lépni. Különféle szabadtéri terepeket biztosítunk a számukra, beleértve az erdős területeket, játszóteret, füves udvarokat és ‘dzsungel-edzőtermet’ is. Minden állat maga választhatja meg, hogy bent vagy a szabadban szeretné tölteni az idejét. Csodálatos látni, ahogy a csimpánzok életükben először lépnek fűre vagy másznak fára” – olvasható a Chimp Haven blogjában. Hát, azért ez még így is elég szomorú… de legalább utolsó éveiket igazi otthonukban töltik!

Nézd meg te is a megható felvételeket!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top